The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Svaki eneregetski centar je važan i slobodan protok energije kroz svaku čakru obezbeđuje zapravo uslov za dobru inter-komunikaciju tj. nesputan protok životne sile sroz sve centre i njeno sazrevanje...

Kada dođe do protoka previše ili premalo enegije kroz neki od energetskih centara ili kada dođe do blokade, i svi ostali centri će osetiti posledice što znaci da će celo naše biće i fizički i na emotivnom i psihološkom planu oskudevati.

Marsov energetski centar (prva čakra/Muladhara) je temelj svih ostalih energetskih centara i predstavlja naš animalni nivo postojanja i našu povezanost sa najstarijim delovima mozga i instinktima. Nasuprot Marsu ili bolje reći komplementaran Marsu stoji Mesec, tj. četvrti energetski centar - srčana čakra koja je veza između donjih i gornjih čakri. Kroz ovaj energetski centar volimo bezuslovnom ljubavlju. Povezivanje i dobar odnos između ova dva energetska centra predstavlja i naša životna nastojanja da pomirimo i integrišemo suprotnosti i njihove snage stopimo u celinu.

Energetska vežba za dobre odnose (Mesec-Mars) Energetske vežbe za povezivanje prve čakre i Marsa (snaga, agresija) sa četvrtom čakrom i Mesecom (nežnost, poverenje, osetljivost) omogućava nam da povežemo svoj snažni i borbeni deo sa svojim nežnim i osetljivim delom. Ova vežba nam omogucava da ne reagujemo u situacijama kada imamo izazovno emotivno okruženje, i da umesto da se osetimo emotivno povređeni ili ljuti budemo nežni i snažni u isto vreme. To nam omogucava stvaranje dobrih odnosa sa svima.

Stojeći, nežno širimo ruke iz predela četvrte čakre u stranu, dok podižemo jednu nogu i zadržavamo je u vazduhu, a zatim pri izdisaju šaljemo ovu energiju dole i spuštamo nogu na petu (nežno i snažno). Ovaj proces ponavljamo i sa drugom nogom.

Prema energetskoj astrologiji naši energetski centri ili čakre su u interakciji sa sedam glavnih planeta. Čakre predstavljaju fiziološke kapije kroz koje se mentalna, emotivna i energetska realnost pretvara u fizičku a planete su njihovi kosmicki odrazi u ogledalu.

Povezanost čakri i planeta omogućava nam da preko natalne karte i skeniranja čakri dođemo do suštinskih emotivnih, mentalnih i energetskih pokretača naše ličnosti, a energetske vežbe su jedan od načina da se poprave ili unaprede kvaliteti svake čakre.

Postizanje energetskog balansa predstavlja jedan od najtežih zadataka svake osobe ali samo ravnotežena energija nas može opskrbiti neophodnim alatima za ostaverenje sopstvenih potencijala.

 

 

 

 

 

Izvor: www.lovesensa.rs

Komentari: