The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Joga LICA je čuvena tehnika kojom žene širom sveta održavaju mladolikost i zdravlje kože lica. Facijalnio pokreti za vreme vežbanja jačaju mišiće ispod kože, a kada se mišići lica zategnu i porastu izgledaćete mladoliko. Takođe, joga lica podstiče pravilan protok krvi što usporava starenje.

Za vežbu koju treba da uradite pre nego što počnete da se bavite jogom lica potrebno vam je ogledalo. Uzmite ogledalo, držite ga u predelu grudi, a glavu savijte ka njemu, kao da gledate u pod. Lice koje vidite je vaše lice u budućnosti. Nove bore i pregibi kože predstavljaju kako će vaše lice zaista izgledati kroz par godina.

Zatim, ogledalo podignite iznad sebe i pogledajte lice. Tako je izgledalo vaše zategnuto lice u prošlosti. Lice iz prošlosti ne možete vratiti, ali možete se potruditi da usporite starenje i sačuvate kožu lica kakvu sad imate, a joga lica je jedan od boljih načina.

Vežba za brisanje bora u predelu usana

Ova jednostavna i laka vežba eliminiše bore oko usana, uglavnom one od kraja usana ka nosu, a evo kako se radi!

Dišite na nos i držite usta zatvorenim. Pomerite jezik na desnu stranu obraza, a zatim jezikom ispoljite obraz ka spolja i tako držite 10 sekundi. Polako pomerite jezik ka levom obrazu i njega ispoljite kao desni i držite isto 10 sekundi. Još jednom ponovite ceo postupak.

Ova vežba je vrlo jednostavna, a možete je raditi u svako vreme i skoro na svakom mestu. 

Sprečite glavobolju i izbrišite bore 

Sledeća vežba će nam zategnuti kružni mišić očiju i ukloniti kesice na donjem kapku, koji je isto povezan sa elementom vode. Kad je ovo područje ili previše suvo ili previše otečeno, znači da imamo neravnotežu u nadbubrežnim žlezdama. To nam je alarm da previše trošimo hormone stresa i da bi odmah trebalo da odmaramo.

Vežba će, takođe, poboljšati cirkulaciju u predelu očiju i obezbediti nam jasan pogled. Sa rotacijom očiju nagore će se stimulisati hipotalamus, koji pomaže kod proizvodnje hormona podmlađivanja DHEA. Kažiprstima i srednjim prstima napravimo znak V. Kažiprste pritisnemo u slepoočnice, srednje prste na unutrašnje uglove očiju. Gledamo nagore i žmurimo kao da gledamo u sunce.

Pokušamo da zatvaramo oči donjim kapcima. Radimo deset sekundi, odmaramo i ponovimo još dva puta.  Druga vežba će pokrenuti energiju na području meridijana žučne kese koja, kao što smo pomenuli, kontroliše našu mogućnost donošenja odluka.

Ova vežba će nam takođe smanjiti pritisak u ovom delu, koji obično uzrokuje migrene i briše bore mrštenja. Kažiprst stavimo na područje između obrva, pa preko obrva vučemo prste prema spoljašnjom delu - slepoočnicama. Tamo snažno pritisnemo unutra, otvaramo oči i vučemo obrve kako bismo peglali sve bore iznad nosa. Držimo deset sekundi, opustimo, pa ponovimo vežbu još dva puta.

Izvodite ovu vežbu uveče i probudite se bez tamnih kesica ispod očiju

Ako imamo podočnjake, kesice ili druge nepravilnosti, telo nas upozorava da usporimo. Ako pokrenemo cirkulaciju vežbom iz joge lica, obnovićemo prirodno i lepotu i zdravlje žlezda.

Jedan od najvećih izazova lepote moderne žene je kako da sakrije loše stanje donjeg kapka. Umesto da ga prekrivamo šminkom, pokrenimo cirkulaciju vežbom iz joge lica i prirodno obnovimo lepotu lica i zdravlje žlezda. Ako želimo da se probudimo bez tamnih krugova i kesica, veče je savršeno vreme za vežbanje.

Napravimo dugo i usko O, gornja usna ide preko zuba, pogled nagore, kao da gledamo u sunce. Podignemo donji kapak (kao da oči zatvaramo prema gore) i na kosti ispod njega snažno pritisnemo vrhove prstiju. Ostajemo u toj pozi 15 sekundi i pritom dišemo duboko iz stomaka. Ponovimo tu vežbu još dva puta. Posle vežbe opustimo kružne mišiće očiju tako što zatvorimo oči i stavimo tople dlanove na oči (palming). Osećamo kao da oči plutaju u bestežinskom okruženju. Udahnemo duboko i nežno i opustimo celo telo. Smeškamo se.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izvor: www.lovesensa.rs

Komentari: