The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Ovonedeljni cilj je negovanje divne navike ljubavi okrenute ka sopstvenom biću, uključujući kako vaše asana vežbe tako i vaše mentalne vežbe.

Moć ljubavi prema svom biću

Voleti sebe je koncept koji se često pominje, naročito poslednjih godina, a opet je nešto što ne primenjujemo u potpunosti u praksi.

Korišćenje moći ljubavi prema sebi će ne samo preoblikovati vaš odnos prema sopstvenom biću nego i odnose koje imate sa drugima, praktikovanjem odvajanja od materijalnog. Potpuna samouverenost u sopstveni potencijal, negovanje boljeg razumevanja sopstvenih vrlina i slabosti, promišljen i zdrav put ka eventualnom ostvarivanju vašeg potencijala, bilo fizičkog, mentalnog ili spiritualnog, će takođe biti od pomoći na putu da postanete  najbolja verzija samog sebe.

Evo nekoliko načina kako da počnete da gajite ljubav prema sebi u svakodnevnom životu:

Preoblikovanje negativnih misli

Često sebe hvatamo u negativnim mislima usmerenim ka samom sebi, bilo na svesnom ili podsvesnom nivou. Ponekad imamo sklonost da prekorevamo sebe kada naiđemo na neku prepreku u našim životima, tokom praktikovanja joge ili u spoljašnjem svetu. Veoma je važno preusmeriti i preoblikovati ove negativne tokove misli i poimati da one, ako se praktikuju u dugom vremenskom periodu, mogu podrivati samopouzdanje, samouverenje, i stvarati veću sklonost ka odustajanju kad god se sretnemo sa poteškoćama u životu.

Umesto što govorite „Ja sam slabić, ja ovo ne mogu“, recite „Ukoliko nastavim da radim i trudim se, jednog dana ću uspeti“.

Ili umesto „Nikada neću biti kao on/ona“ recite „On/ona me inspiriše da se disciplinujem i jednog dana dosegnuću svoj cilj“.

Ovakvo preoblikovanje negativnih misli nam može pomoći da pronađemo produktivnije i održivije načine za unapređenje samog sebe, bez konstantnog kritikovanja svog bića.

Praktikovanje prihvatanja u životu

Lako je praktikovati prihvatanje kada nam je u životu sve potaman, ali često veoma teško nešto prihvatiti kada imamo problem. Imati svest o prolaznosti, kako uspona tako i padova, pomaže nam da živimo više u sadašnjosti, umesto stalnog stremljenja i fokusiranja na budućnost. Prihvatanje  na način „i ovo će proći“ pomaže nam da nađemo utehu čak i kada smo suočeni sa izazovima u životu  i omogućava nam da se nosimo sa preprekama na putu.

Umesto što stalno mislite „Mogao sam to i to da uradim“ ili „Ovo je moglo biti bolje“, verujte u to da je put na kome ste namenjen samo vama i da su prepreke u vašem životu tu da bi vas naučile nekim životnim lekcijama, koje imaju svrhu da vam pomognu u ličnom razvoju kao individue.

Poimanje moći izbora kada su emocije u pitanju

Kad god se susretnemo bilo sa negativnim situacijama ili osobama u životu, bilo u privatnom ili profesionalnom životu, obično reagujemo impulsivno i često se nađemo u situaciji da nas preplavi ljutnja, stres i negativnost. Pošto negujemo naviku da se konstantno povlačimo korak unazad da sagledamo situaciju iz racionalnijeg i manje emotivnog ugla, često možemo da se ubedimo da naša instinktivna reakcija možda nije bila najzdravija – po našu ličnu dobrobit. Posebno u negativnim situacijama, kada imamo svest o tome da imamo izbor kako da reagujemo (ili ne reagujemo), moćićemo da ostanemo smireniji, prizemniji, mnogo manje napeti.

Često kreiramo svoju stvarnost kroz sopstvene misli i emocije, a kao posledicu imamo i emitovanje energije koju nosimo na ljude koji nas okružuju.

Nadam se da će vam ovonedeljni zadatak poslužiti kao dobar savet u vašem sopstvenom postavljanju ciljeva, kako u praktikovanju joge tako i u svakodnevnom životu, pomažući vam da stvorite prosvetljeniju joga praksu. Želim vam  prijatnu nedelju!

 

 

 

 

Izvor: http://jogaportal.com

Komentari: