The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Tokom noći naš imuni sistem najbrže funkcioniše jer se tada obnavljaju ćelije i generišu nove, a koža se hidrira i hrani. Nedostatak sna ima nesagledive posledice za opšte stanje organizma.

Kako naučnici tvrde, osobama od 18 do 64  godine je potrebno 7 do 9 sati sna, dok je osobama starijim od 65  godina dovoljno 7 do 8 sati sna.

Pretvorite spavanje u svoju beauty rutinu i vaše telo će vam sigurno biti zahvalno, a u nastavku pogledajte i zašto..

Naš imuni sistem je u direktnoj vezi sa snom, tako da nedostatak sna dovodi do pojave raznih bolesti, manjak koncentracije, nagle promene raspoloženja, zaboravljamo stvari...

Nedostatak sna smanjuje prirodnu hidrantnu barijeru kože, što će učiniti da vam koža izgleda beživotno i suvo.

Tokom noći se luči melatonin, inače moćni antioksidans koji štiti kožu od slobodnih radikala. Takodje, tokom noći naš organizam proizvodi hormon rasta, koji je izmedju ostalog i zadužen za mladji izgled kože.

Manjak sna može izazavati i zapaljenske procese na koži i akne. Naime, tokom sna na organizam potiskuje proizvodu kortizola odnosno hormona stresa i usled neprespavane noći on nema vremena da se „smiri“ i tako izaziva akne i druge promene na koži.

 

Ukoliko spavate manje od 5 sati dolazi do viška kilograma. Zbog manjka sna podiže se nivo grelina, odnosno hormona gladi, a smanjuje se proizvodnja leptina, hormona koji nam govori kada smo siti.

Noću se koža relaksira i obnavlja od svih dnevnih štetnih uticaja, zagadjenosti, stresa i sunca, a takodje i nadoknadjuje hidratantnost i elastičnost koja nam je preko potrebna. Pre spavanja očistite kožu i nanesite noćnu kremu kako bi osigurali lepšu kožu narednog jutra!

Samo osoba koja spava dovoljno može da bude dobro raspoložena, puna energije, zdrava psihički i fizički!

Komentari: