The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Djumbir sadrži sastojke koje podstiču rad metabolizma, sagoreva masti tako da olakšava mršavljenje, sadrži dosta vitamina i minerala. Jedan je od najzdravijih začina na svetu.

Djumbir poseduje posebnu sposobnost čišćenja organizma od skoro svih toksina koji se unose putem hrane, hemikalija, alkohola i dr. Takodje pomaže kod mučnine, bola u mišićima, snižava šećer u krvi, pomaže pri varenju, menstrualnih bolova, snižava nivo holesterola, pomaže u lečenju infekcija i kod prehlade i gripa.

 

Za čišćenje organizma možete iskoristiti sledeći recept od lekara ruske alternativne medicine:  

1 manji koren (10-20 gr) djumbira ili 1 kašikica djumbira u prahu zaliti sa 200 ml prokuvane vrele vode i staviti da odstoji 10 minuta. Nakon toga dodajte kašikicu meda i sok od limuna. Pijete pola napitka ujutru na prazna stomak, pola sata pre jela, drugu polovinu popijete u toku dana u manim gutljajima izmedju obroka.

Ovaj napitak ubrzava metabolizam, pomaže boljem varenju, neutrališe toksine u organizmu. Možete ga piti svaki dan.

Djumbir je odličan za vitku liniju. Evo i recepta koji vam može  pomoći da smršate i održite liniju vitkom.

Pomešajte 30 gr cimeta, 30 gr klinčića i 30 gr djumbira. Razmutite pola male kašičice ove zdrave mešavine u 1 šolju vode i svakog jutra popijte pola sata pre jela. Možete dodati i malo meda, važno je da se napitak ne sme koristiti više od mesec dana.

Djumbir ne bi trebalo da jedu trudnice, jer djumbir sadrži moćne stimulanse koje mogu da dovedu do preuranjenih kontrakcija. Takodje ne preporučuje se onima koji piju lekove za pritisak ili dijabetes, jer može da dovede do ozbiljnih kontraindikacija. S obzirom da djumbir ubrzava cirkulaciju, nije dobar ni za one koji pate od oboljenja krvi.

 

 

Komentari: