The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Afričke pletenice izgledaju veoma originalno i moderno. Ako ih volite, probajte da ih napravite same. Blogerka Forever Cryssy vam na jednostavan način pokazuje kako da napravite atraktivne afričke pletenice.

Ono što treba da znate da vam nije potrebno šišanje pre pletenica i one ne uništavaju vašu kosu. Pletu se od samog korena i može da se radi na svakoj kosi koja je duža od 7 cm. Pletenice možete da pletete sa koncem ili sa veštačkom kosom. Ako koristite veštačku kosu gledajte da bude kvalitetna kako bi mogli da radite sve kao i sa prirodnom kosom (šamponiranje, pranje, treniranje, plivanje i sl.). Za ovakvu frizuru je potrebno da izdvojite 3 do 8 sati.

NEGA

Afričke pletenice normalno perete šamponom koji se lagano utapkava vrhovima prstiju po temenu glave i niz dlaku. Isto se tako i kosa ispira od šampona. Od izuzetne važnosti je da koristite balzam kako bi vam kosa ostala lepa i zdrava nakon što se odlučite da skinete pletenice. Korišćenje balzama dok imate afričke pletenice isto tako doprinosti i lakšem skidanju kada za to dođe vreme.

TRAJANJE PLETENICA

Trajanje pletenica zavisi od brzine rasta vaše kose, obično oko 6 meseci. Izrastak na početku temena se može „popraviti“ ako želite i tako bi produžili vek trajanja pletenica. U proseku najčešće stoje oko 3 meseca i nakon toga se preporučuje skidanje kako bi se koren kose odmorio.

 

 

 

Komentari: