The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Senčenje kose je već neko vreme veoma popularno, daje vam trendi i veoma atraktivan izgled. Postoji više metoda nijansiranja kose, a to su: ombre, sombre, balajaž, lajaž i flambojaž. Ukoliko razmišljate i promeni boje, možda je neka od ove 4 metode senčenja kose baš za vas.

OMBRE

Ombre je postepeno nijansiranje kose od tamnog korena ka svetlim krajevima, tačnije posvetljuje se donji deo kose. Uglavnom se bila nijansa koja je dva tona svetlija od prirodne ili postojeće farbane boje kose.

SOMBRE (soft ombre)

Sombre je ombre sa nežnijim prelazom. Razlika izmedju boje na korenu i na krajevima je manja i u odnosu na ombre izgleda prirodnije.

BALAJAŽ

Balajaž predstavlja tehniku koja obezbedjuje prirodni kontrast. Kod ove metode, posvetljuju se veći pravenovi kose bez precizno odredjenog mesta. Bira se boja za ton ili dva svetlija od prirodne ili postojeće. Balajaž je namenjen damama koje žele prirodniji izgled sa malo kontrasta. S obzirom da je reč o pramenovima, ne morate da radite celu kosu nego možete samo par pramenova.

LAJAŽ

Lajaž tehnika je slična balajažu, samo je preciznija. Kosa se podeli u segmente na velikoj ravnoj površini i pramenovi se boje sa mekom četkom.

FLAMBOJAŽ

Flambojaž je kombinacija ombre i balajaž tehnike, gde se lepljiva folija koristi za izvlačenje pramenova. Uz pomoće ove tehnike postiže se efekat sunca u kosi i pravi je izbor ako želite da osvežite kosu sa nijansom svetlije od boje kose koju trenutno imate.

 

 

 

 

Komentari: