The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Maska od kurkume i jogurta je veoma dobra za kožu, daje joj sjaj i pozitivno deluje na izbejivanje mrlja od bubuljica i uklanjanja akni. Pohvaljena je od strane mnogih dama koje su probale ovu masku i već nakon prve primene primetile su lepši izgled svog tena.

Glavni sastojak ove maske je kukrkuma – najzdraviji začin na svetu. Kurkuma je svakako veoma zdrava za kožu i često se koristi za razne tretmane. Pored kurkumeza ovu masku vam je potreban i jogurt. Ukoliko ste možda pomoslile da može ostati žutilo nakon nanošenja maske, ne brinite, uz pravilnu upotrebu neće ga biti.

 

Napravite masku za suvu ili zrelu kožu

Sastojci:

½ kašičice kurkume

1 kašičica jogurta

½ kašičice kokosovog ulja ( može i drugo ulje, maslinovo, arganovo...)

Priprema:

Sve sastojke pomešajte i nanesite na očišćeno lice. Ostavite masku da odstoji 30 minuta i zatim isperite. Potrebno je da lice dobro umijete toplom vodom, tonikom ili sapunom kako ne ostalo žutila na licu.

Napravite masku za normalnu ili mešovitu kožu

Sastojci:

½ kašičice kurkume

1 kašičica jogurta

Par kapi limunovog soka

Priprema:

Sve sastojke pomešajte i nanesite na očišćeno lice. Ostavite masku da odstoji 30 minuta i zatim isperite toplom vodom, tonikom ili sapunom kako ne ostalo žutila na licu. Masku možete naneti debljom četkom kako vam ruke ne bi ostale žute.

Napravite masku za masnu i problematičnu kožu

Sastojci:

½ kašičice kurkume

1 kašičica jogurta

½ kašičice meda

Par kapi aloe vera gela

Priprema:

Sve sastojke pomešajte i nanesite na očišćeno lice. Ostavite masku da odstoji 30 minuta i zatim isperite toplom vodom, tonikom ili sapunom kako ne ostalo žutila na licu.

Ukoliko vam ostane maske, čuvajte je u frižideru do sledeće upotrebe.

Preporučljivo je da ih koristite svaka 3 dana. One dame koje imaju problematičnu kožu mogu je koristiti i češće.

Maske sa kurkumom i jogurtom treba da nanesete uveče jer čini kožu osetljivom na sunce. Bez obzira što je kurkuma sigurna za kožu, ipak proverite kako vam koža podnosi i nanesite malo smese na mali deo kože.

Komentari: