The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Tigrova mast je najpoznatiji proizvod za ublažavanje bolova. Koristi se u gotovo svim zemljama sveta i ima ga u svakom domaćinstvu. Ova mast je jedinstveni spoj kvalitetnih prirodnih eteričnih ulja.

Aktivni sastojci su: mentol, kamfor, cajeput ulje i ulje klinčića. Nanosi se na kožu, deluje analgetski i dovodi do smanjenja bolova u svim delovima tela. Sada možete ovu odličnu kremu da napravite i sami.

Sastojci koji su vam potrebni:

  1. ¼ šolje maslinovo, bademovo ili kokosovo ulje,
  2. 7 kapi eteričnog ulja eukaliptusa,
  3. 10 kapi eteričnog ulja kamfora,
  4. 9 kapi pepermint eteričnog ulja,
  5. 5 kapi eteričnog ulja karanfilčića,
  6. 5 kapi eteričnog ulja cimeta,
  7. 30 gr pčelinjeg voska,
  8. Dve šerpe, veća i manja (veća na ringli i puna vode, manja je u njoj i tu stavljamo sastojke)
  9. Mala tegla sa poklopcem.

 

Priprema:

Pčelinji vosak i maslinovo ulje (bademovo ili kokosovo, po želji), stavite da se zagreje na niskoj temperaturi sve dok se vosak ne istopi. Smesu sipati u staklenu teglu, nakon toga dodajte eterična ulja iz razloga što brzo isparavaju, pa bi trebalo da zatvorite poklopac posude čim ih dodate. Kada dodate ulja brzo promešajte i ovaj korak uradite odmah da se vosak ne ohladi i stvrdne.

Zatvorite čvrsto poklopac i ostavite da se tigrova mast ohladi i zgusne, pre nego što je primenite na ugroženo mesto. Mast treba da bude kremasta.

Možete dodavati i druga eterična ulja za različite potrebe, kao što je ulje lavande za umirujući efekat..

Možete dodati i više kapi ulja, ali nemojte preterivati jer bi balzam mogao biti mnogo jak i od ulja bi mogla da vam se upali koža.

Mast nanosite na kožu laganim utljavanjem pri čemu postepeno smanjujete bol i poboljšavate cirkulaciju.

 

 

 

Komentari: