The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Veoma je važno da redovno i pravilno čistite svoje lice. Bez obzira da li imate problematičnu ili normalnu kožu, svakodnevna nega je bitna, ako želite da vam lice bude negovano i lepo. Ovo je jedan od načina da sačuvate svoj mladalački izgled.

Evo nekoliko bitnih saveta za čišćenje lica:

Pre nego što počnete, dobro operite ruke, kako prljavštinu sa ruku ne biste preneli na lice.

Za čišćenje lica koristite toplu, ne vrelu vodu. Previše vruća voda može da izazove dehidraciju kože, ali voda svakako treba da bude malo toplija kako bi uspeli da uklonite svu prljavštinu sa lica.

Losion za čišćenje lica uspešno uklonja prljavštinu i masnoću, ne ostavlja kožu suvom i nategnutom. Odlučite se za blagi i hidratizirajući losion, jer je ipak koža na licu delikatnija od ostatka tela, a kod mnogih žena je veoma osetljiva.

Kožu navlažite pre bilo kakvog čišćenja, a zatim koristite uputstva koja pišu na etiketi proizvoda.

Losion nežno utrljajte prstima. Kružnim pokretima masirajte lice. Proverite da li ste na svim delovima lica naneli losion, i držite na licu koliko je preporučeno. 

Mekom krpom ili rukavicom za lice istrljajte lice tako da ga svuda lepo očistite i otklonite nečistoću i izumrle ćelije. Vodite računa da krpa ili rukavica budu oprane i čiste pre upotrebe.

Nakon toga, isperite lice hladnom vodom, kako biste zatvorili pore. Možete ostaviti lice da se prirodno osuši ili čistim peškirom nežno utapkajte višak vode.

Posle toga, preporučuje se da stavite tonik, tako što ćete ga ohladiti pre stavljanja, zatim ga lagano prevucite preko lica. Obratite pažnju na nos, bradu i čelo iz razloga što je tu koža najmasnija. Neka vam se koža osuši pre nego što nanesete hidrantnu kremu.

Hidrantna krema je veoma bitna za neku kože. Uvek koristite kremu koja odgovara vašem tipu kože. Koristite malu količinu hidrantne kreme nanoseći je nežno.

Ovo bi trebalo da vam bude svakodnevni ritual. Idealno je ujutru i uveče pre spavanja.

Predlažemo vam da makar dva pute mesečno koristite neku masku za lice koja će vam dodatno kožu činiti čistom.

Ukoliko imate šminku, obavezno je uklonite pre spavanja. Šminka može učiniti da dodje do nakupljanja gljivica, pa i crvenila i iritacije kože.

 

 

 

Komentari: