The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Kožu lica je bitno da uvek negujete, a posebno kad imate neki važan dogadjaj i bitno vam je da taj dan blistate.

Pre samog šminkanja je bitno da hidrirate kožu lica pa stavite kremu i sačekate da upije par minuta. Poželjno je da stavite bazu za lice kako bi vam puder stajao ceo dan. Ukoliko imate bubuljice ili podočnjake nanesite korektor u tankom sloju.

KAKO ODABRATI ODGOVARAJUĆI PUDER

 

Kad biramo puder prvo gledamo osnovni ton tj naš ten. Pre svega je najbitnije da odredimo naš podton. Podton kože je nijansa vidljiva ispod kože i za razliku od boje tena podton je nepromenljiv. Postoji osnovna podela u tri kategorije:

  • Neutralni podton
  • Topao podton
  • Hladan podton

Postoji nekoliko nacina sa kojima mozete odrediti vaš podton :D

1. Pomoću vena se najlakše odredjuje i to ako su vam vene na podlaktici plave onda pripadate hladnom  podtonu , a ako su zelene onda imate topao podton. To radite na dnevnom svetlu.
2.Takodje ,ako su vam oči tamnije (smedje ) vaš podton je topliji , a ako su zelene ili plave onda je hladan.
3.Kao dobar indikator moze biti i to na koji način dobijate boju kada se sunčate. Ako lako pocrnite verovatno imate topli podton , a ako teže primate boju i crvenite onda hladan.
4.Po tome kakav nakit vam odogovara takodje možete odrediti podton.Ako vam uz kožu bolje pristaje srebrni nakit onda imate hladni podton ,a ako vam više odogovara zlatna boja onda najverovatnije topli.

KAKO ODABRATI ODGOVARAJUĆI PUDER

 

Neke osobe koje ne mogu da se svrstaju u ove dve grupe i one imaju tu sreću da je njihov ten neutralan.

Kada ste odredile vaš podton vreme je da krenete u potragu za idealnim puderom. Na većini pudera  ćete naci oznake N (neutral) , W(warm)  ili C(cool). Dakle, puderi za topli podton su žućkasti , hladni su rozikasti dok su neutralni bež. Ali pre svega ,naravno, puder mora biti u sličnoj nijansi kao vaš ten. Bilo bi dobro da pre kupovine isprobate puder (po mogućstvu na dnevnom svetlu)  na ivici brade i ako se ne razlikuje od vašeg tena tj lepo se stapa i ne odstupa od boje vrata. Ukoliko je tako uspeli ste i  pronašli ste pravi puder za vas.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Šminker Milica Božić - MakeUpsss

Komentari: