The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Znate one dane u mesecu kada ste istrošili sve ideje a očekujete i platu pa nemate puno izbora? Za svaku domaćicu su takvi dani noćna mora jer od ničega mora da napravi nešto. Ovakva čorba je savršena kada dodju takvi dani, brzo se sprema, a traje dva dana.

SASTOJCI :

1 praziluk

7~8 većih krompira

2 kašike pavlake

ulje za dinstanje 

1 kašičica origana

i još za zapršku :

 3 kašike ulja i 2  kašike brašna.

 

Priprema :

U šerpu (od 3L) staviti ulja toliko da prekrije dno (ne preterivati). Iseckan praziluk staviti u šerpu da se prži par minuta pa dodati pola čaše vode i dinstati  dok luk ne omekša. Začiniti origanom i staviti jednu kašiku pavlake i preliti čašom vode. Krompir očistiti i iseckati na kockice pa ubaciti u šerpu, dobro promešati pa naliti vodom do vrha. Čorbu kuvati na tihoj vatri oko1,5h. Pred kraj dodajte još jednu kašiku pavlake a možete ubaciti i knedle koje se prave od jednog jaja, 1 šolje brašna i pola šolje vode. Sve sastojke za knedle izmešati i posoliti ih po želji.

Testo za knedle treba da bude ređe od klasičnog testa a gušće od testa za palačinke. Knedle ubacujte kašikom u čorbu i sačekajte da isplivaju na površinu. Krem čorbu zapržiti standardnom zaprškom od ulja i brašna. Ako ste za posnu varijantu ove čorbice umesto pavlake stavite jednu kocku povrćne supe i ne stavljajte knedle već samo zapržite. Poslužite pre jela ili kao glavno jelo uz domaći hleb ili uštipke :)

Prijatno!

 

 

 

 

 

 

 

Izvor: http://milicinakuhinja.blogspot.rs

Komentari: