The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Iako osnovni recept podrazumeva da se krompir čorba priprema, sasvim logično sa krompirom, uvek možete da dodate i još neku vrstu povrća. Takodje, osnovni recept podrazumeva da se krompir čorba priprema sa svinjskim mesom, medjutim ovaj recept podrazumeva da se krompir čorba priprema sa mlevenim mesom. Krompir čorba pripemljena po ovom receptu je izvrsnog ukusa i priprema se na vrlo jednostavan način, a vasi ukućani će je obožavati.

Sastojci:

750 gr krompira

3 – 4 šargarepe srednje veličine

350 – 400 gr mešanog mlevenog mesa

1 veza peršunovog lista

500 ml soka od paradajza ( ili 2 veća sveža paradajza )

1 glavica crnog luka srednje veličine

ulje

so

biber

vegeta

Priprema:

Prvo crni luk očistite i isecite na sitne kockice. Takodje, krompir isecite na komade željene veličine. Konkretno, ja uvek sečem krompir na četiri dela, ukoliko su manji, a ukoliko su veći na osam delova. Zatim isecite šargarepu na kolutove ( može i na kockice, ako vam se tako više dopada ) i na kraju isecite peršunov list na sitno.

Zagrejte ulje, pa u njega spustite luk i ostavite da se kratko proprži. Zatim dodajte mleveno meso i sve zajedno mešajte na tihoj vatri, dok meso ne počne da se odvaja.

Sada dodajte krompir i šargarepu, pa nalijte vodom otprilike do polovine šerpe. Poklopite šerpu i ostavite na tihoj vatri da se dinsta krompir čorba sa mlevenim mesom. Dovoljno je, otprilike 20 – 30 minuta, to jest dok ne omekša povrće.

Nakon toga dodajte paradajz sok ( ili iseckajte svež paradajz na sitne kockice, pa dodajte u čorbu ). Ukoliko je potrebno dodajte i vodu do željene gustine i ostavite da provri, pa isključite ringlu, a šerpa neka ostane da virucka još malo. Kada isključite ringlu dodajte začine po ukusu i sitno iseckan peršunov list.

Krompir čorba sa mlevenim mesom može biti poslužena i bez ičega, ali je možete poslužiti i uz kiselu pavlaku, ako želite.

Prijatno!

 

 

 

 

 

Izvor:  http://receptizasvakog.com 

Komentari: