The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Jesen je pravo vreme za ukusnu čorbu od pečenog kestenja. Priprema se jednostavno, a užitak je fantastičan!

SASTOJCI:

500 g kestena

glavica crnog luka

srednja šargarepa

mala glavica karfiola

4 čena belog luka

margarin ili ulje

muskatni oraščić

so, biber

PRIPREMA:

Gornji deo kestena zarežite u obliku krsta, stavite u pleh i pecite na 250 stepeni 15 minuta. 

Izvadite i stavite u krpu na minut vremena, lagano zgnječite i očistite dok je kestenje još vruće (pri čišćenju pomaže krpa, da ne opečete prste).

Šargarepu iseckajte na kockice, karfiol usitnite na cvetiće i zajedno s oljuštenim belim lukom skuvajte u pola litre vode s malo soli. 

Na margarinu ili ulju pržite sitno seckan luk dok ne postane staklast, pa dodajte šargarepu, karfiol i očišćeno kestenje (nekoliko kestena ostavite sa strane i smrvite ih prstima). Sve nalijte bujonom u kome se kuvalo povrće.

Kuvajte oko 20 minuta i potom propasirajte. Posolite, malo pobiberite, dodajte i malo muskatnog oraščića, i namrvite ostatak kestena.

Napomena: Kad kesten pečete kod kuće, morate da ga zarežete kako ne bi eksplodirao u rerni.

Prijatno!

 

 

 

Izvor: www.stvarukusa.rs

Komentari: