The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Teleća čorba je pravo bogatstvo a napravi se za malo vremena. Veoma je ukusna I oduševiće sve ljubitelje ovakvih čorbica.

SASTOJCI :

3oo gr telećeg mesa,

5oo gr mešanog povrća za čorbu (krompir, šargarepa, grašak itd),

2 mlada crna luka ili 1 praziluk,

2 pune kašike kisele pavlake,

2 kašike maslinovog ulja,

1 kašika origana,

soli po ukusu.

I još :

ulje i brašno za zapršku.

PRIPREMA :

U šerpu staviti maslinovo ulje da se zagreje. Za to vreme sitno iseckati mladi luk sa sve zelenim delom. Sitno seckan luk staviti u šerpu i naliti na pola čaše vode pa dinstati oko 5 minuta. Meso iseckati na kockice i dodati u šerpu pa naliti sa još pola čaše vode. Dinstati oko desetak minuta.

Dodati pavlaku i origano i promešati. Ubaciti povrće i naliti vodom. Čorbu kuvati oko 1h na srednjoj temperaturi. Pred kraj dodati još jednu kašiku pavlake i posoliti po želji.

Zapršku napraviti od ulja i brašna i to tako što se stavi ulje u šerpicu oko 5 kašika i kad se zagreje doda se brašno oko 2 kašike i sve se lepo promeša. Isključiti ringlu i ostaviti čorbicu da se još malo zakuva. Teleću čorbu poslužiti kao predjelo ili kao glavno jelo :).

 

Prijatno! 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izvor: http://milicinakuhinja.blogspot.rs

Komentari: