The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Kineska salata ima savršen ukus koji se zavoli na prvo zalogaj. Zbog svih sastojaka može da zameni jedan obrok. Kineska salata se brzo sprema i svakako će oduševiti vaša čula.

 

SASTOJCI:

700 gr pilećeg belog mesa
šargarepa
glavica crnog luka
struk mladog luka
manji koren celera sa lišćem
pola svežeg krastavca
2 kašike soja sosa

2 kašike susama
So i biber po ukusu
mlevenog đumbira i cimeta po želji
kašika ulja
2 kašike jabukovog sirćeta
kašika šećera

 

PRIPREMA:

Staviti litar vode da proključa, pa spustiti pileća prsa, dodati soja sos i začine: so, biber, mleveni đumbir i cimet po ukusu. Kuvati još desetak minuta i ostaviti meso u supi da se ohladi. Pletinu zatim odvojiti od kožice i kostiju, iseći na tanke trake i složiti u činiju za salatu. Propržiti susam. U manju šerpu uliti 1.5 dl supe od kuvane piletine i pustiti da proključa. Ubaciti šargarepu, koren celera isečen na štapiće i crni luk presečen na četiri dela. 

Kuvati 3 minuta, ocediti povrće i dodati ga mesu. Odvojiti neželjene listiće celera i iseckati na štapiće. Krastavac iseći na uske prozirne trake a mladi luk na kolutiće i dodati ih u činiju sa mesom. Napraviti preliv od ulja, sirćeta, šećera i začiniti ga mlevenim đumbirom i biberom po ukusu. Pripremljenim dresingom preliti salatu i posuti je pečenim susamom. Ne mešati salatu, samo malo protresti činiju.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izvor: www.salata.rs 

Komentari: