RECEPT ZA RIMSKU SALATU
RECEPT ZA RIMSKU SALATU
Foto: salata.rs

RIMSKA SALATA

Rimska salata je bogata vitaminima K i A, kao i folata. Pored toga što je veoma zdrava i hranljiva, ova salata je i veoma ukusna, lagana i osvežavajuća.

SASTOJCI:

4 filea pilećih grudi

300 gr jogurta

4 paradajza

1 konzerva kukuruza

1/2 svežeg krastavca

50 gr kisele pavlake

50 gr rendanog parmezana

1 crni luk

1 kašika sirćeta

pola vezice vlašca

pola vezice peršuna

pola vezice bosiljka

2 kašike ulja

so i biber

PRIPREMA:

File peći na zagejanom ulju u tiganju. Posle na tihoj vatri kuvati oko 20 minuta. Izvaditi meso, posoliti i pobiberiti. Kukuruz ostaviti da se ocedi. Oljuštiti krastavce i iseci te prvo po dužini, a zatim na kriške. Iseći paradajz na četvrtine, a crni luk  iseći ga na prstenove. Iseći salatu i sve zajedno promešati u činiji.

Oprati začinsko bilje i prosušiti. Vlašac iseći na rolnice, a peršun i bosiljak na trakice. Jogurt pomešati sa sirćetom, kiselom pavlakom i začinskim biljem. Salatu rasporediti na tanjire, preliv posuti preko. Meso iseći na kriške i servirati preko svega. Posuti parmezanom. Dodati malo peršuna i bosiljka.

Prijatno.

Izvor: salata.rs

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.