Veoma ukusno jelo koje će oduševiti sve ljubitelje testenine. Složenac od makarona sa junetinom se sprema veoma brzo I lako, a vaša porodica će ga obožavati! Probajte I uverite ...

Ukusna boranija zapečena u rerni će vas oduševiti.  Za spremanje ovakve boranije nije potrebno mnogo umeća jer se veoma se lako sprema. Ukusna i odlična buranija pružiće ...
Opširnije

Glavni sastojak je krompir u crvenoj čorbici. Njegov ukus je odličan i može se spremati i za vreme posta. Uz domaći hleb, krompir paprikaš je savršen ...
Opširnije

Krompir može da se sprema na razne načine i nikada ne može da nam dosadi. Punjeni krompir može se poslužiti i u svečanim trenucima kao što su slave. Ova mera je za 4 osobe kao prilog ...
Opširnije

Kung pao je veoa ukusno kinesko jelo. Začinjeno I veoma egzotično jelo u sosu sa kikirikijem. Ukoliko ste ljubitelj drugačijih I posebnih jela, onda je ovo recept za ...
Opširnije

KEBAB je turski specijalitet od pilećeg, telećeg ili ćurećeg  mesa, pečenog na žaru ili sa ražnja. Grčka verzija se zove gyros, a razlika je u vrsti mesa sa kojom se priprema. U ...

Langoš je mađarski tradicionalni specijalitet koji se sprema i po Vojvodini. Izgledom podseća na naše mekike. Razlika je u tome što se testo za langoš razvlači ...
Opširnije

Domaće njoke su lepše, ukusnije, bolje, a i jeftinije i to višestruko. Njoke možete jesti sa raznim sosevima, kao glavno jelo ili dodatak uz meso, sa šunkom, piletinom ili ...
Opširnije

Krompir iz rerne sa burkicom su savršena kombinacija.  Meso se samo odvaja od koske. Topi se u ustima a ukus je fantastičan. Na ovaj način možete pripremati i kolenice. Ako ste ...
Opširnije

Odličan predlog za porodični ručak. Medeni susam medaljni su savršeno ukusni i ne treba vam posebna veština da ih napravite. Kao dodatak jelu možete napraviti krompir pire ili ...
Opširnije

Meso u sosu od povrća na palenti je nešto malo drugačije i veoma je ukusno. Idealno za porodični ručak. SASTOJCI : Za pelentu : 5oo ml vode, 2oo gr palente, malo ...

Ako ne znate da razvlačite domaće kore za pitu ili vas jednostavno mrzi, morati probati ovu katmer pitu sa katmer korama. Testo je slično onom za mantije, razlistano, meko ...

Piletina na sto načina i nikad ne dosadi. Ovog puta sočna i vrlooo ukusna sa raznim dodacima, piletina koja se topi u ustima. Pileći medaljoni, često servirani po restoranima, pravi su ...
Opširnije

Rolat od tikvica je sočan i izuzetno ukusan, svojim mirisom još dok se peče prosto mami. Tikvice se brzo pohuju, nema tu nekog preteranog posla, pa ovaj ručak može za nekih 45 ...

Gulaš, klasik među kuvanim jelima, uz pire ili rižu se često može naći kod mene na trpezi. Ponekad bude od mešanog mesa, ponekad sa šampinjonima, ponekad pikantan, ...
Opširnije

Piletina je jedno od naših omiljenih jela. Brzo se sprema, a sa začinima koji idu u to je zaista preukusno. SASTOJCI:  600 g pilećeg mesa bez kosti. so i sveže mleven ...
Učitaj još