The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Svi ste nekad pravili ili probali Bolonjeze sos sa pastom po svom ukusu, ali pravi bolonjeze sos je specifičan. Ukus i miris prosto opijaju. Priprema bolonjeze sosa je kompleksna, ukusi se nadograđuju i preklapaju. Bolonjeze sos nije samo pelat tj paradjz sok i meso, u originalnom receptu ima i povrća koje daje taj bogat, pun ukus. 

SASTOJCI :

5oog mlevenog mesa (po želji),

1oog slanine,

2 kašike maslinovog ulja,

1 veća glavica crvenog luka (ja sam koristila praziluk),

1 veća šargarepa,

čen belog luka,

1 čaša crvenog vina,

3oo ml soka od paradajza,

2~3 lovorova lista,

so po ukusu,

ruzmarin,

origano,

pasta po želji (makarone, taljetele, špagete...).

PRIPREMA :

Na maslinovom ulju, u dubokom tiganju ili šerpi, proprižite slaninu. 

Dodajte crni i beli luk i pržite dok ne omekšaju. 

Izrendajte šargarepu i ubacite je u tiganj.

Dodajte mleveno meso i dinstajte dok se meso ne isprži.

Nalijte vinom i kuvajte dok tekućina ne ispari za trećinu. 

Smanjite temperaturu i dodajte sok od paradajza, so i začine. 

Kuvajte sos na tihoj vatri povremeno mešajući  dok ne počne da se zgušnjava, oko 1~1,5h. 

Sos bolonjeze poslužite uz testetnu po želji i uživajte u čuvenom italijanskom receptu :).

Prijatno!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izvor: http://milicinakuhinja.blogspot.rs

Komentari: