The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Češke knedle su odličan prilog uz sos bilo koje vrste, uz gulaš, paprikaš i sličnim jelima. Priprema je veoma jednostavna, a ukus fantastičan. 

Sastojci:

500 gr brašna,

1 jaje,

1 kafena kašičica soli,

Pola kafene kašičice šećera,

Pola kvasca,

150 ml vode.

 

Priprema:

U 150ml mlake vode rastopite polovinu kocke svežeg kvasca i prstohvat šećera. Ostavite par minuta da kvasac krene da raste.

U posudu za mešenje stavite brašno, pospite ga sa soli pa dodajte rastopljen kvasac i jedno jaje koje ste umutili viljuškom. Prvo testo mešajte varjačom dok se ne sjedini, a zatim završite mešenje testa za češke knedle rukom. Mesite dok se testo u potpunosti prestane lepiti i postane glatko i elastično. Ako treba pospite ga sa malo brašna. Gotovo testo prekrite čistom suvom krpom i ostavite ga oko pola sata na toplom mestu dok se ne udvostruči.

Stavite veliku šerpu vode da se greje za kuvanje knedli. Nadošlo testo kratko premesite, presecite ga na dva dela i oblikujte valjkove. Kad voda provri posolite je i stavite vekne testa da se kuvaju. Povremeno ih okrećite u kuvajte oko 40 minuta. Gotove češke knedle isecite koncem na kriške debljine jednog centimetra i poslužite ih kao prilog uz sve vrste gulaša, umaka, soseva...

 

Prijatno!

 

 

 

 

 

 

 

 

Izvor: www.erecepti.com 

Komentari: