The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Za dobar pasulj vam je potrebno vreme, ali se na kraju isplati čekati ga jer je pravo gurmansko zadovoljstvo. Mada, pretpostavljamo da mnogi od vas imaju bogato iskustvo kuvanja pasulja, ovakav način će vas sigurno oduševiti. Recepata za dobar pasulj nikada dosta, a posebno kada se tek susrećete sa kulinarskim veštinama. 

SASTOJCI :

5oo gr šarenog pasulja,

1 veći praziluk,

2 šargarepe,

kašika origana,

5oo ml soka od paradajza,

3~4 čena belog luka,

oko 3oo~4oo gr suvih rebara,

3~4 lovorova lista.

I još za zapršku:

5 kašika ulja,

1 kašika brašna,

1 kašičica aleve paprike.

PRIPREMA :

Pasulj očistiti, oprati i potopiti ga preko noći da odstoji u vodi. Prosuti tu vodu pa naliti čistu i kuvati oko 1h. Procediti pa opet naliti i kuvati dok ne proključa. Procediti pasulj i ostaviti ga sa strane. U šerpu u kojoj se kuvao pasulj staviti na dno ulje i iseckan praziluk. Dodati malo vode i dinstati. Šargarepu očistiti u oljuštiti pa je izrendati i dodati praziluku. Naliti šoljom vode i dinstati. Beli luk sitno iseckati i dinasti sa prazilukom i šargarepom još 5 minuta. Suva rebra sa više mesa ubaciti u šerpu i naliti sa još jednom šoljom vode pa kuvati oko 3o minuta Po potrebi dodavati po malo vode.

Posle pola sata ubaciti pasulj i sok od paradajza i kuvati na ringli još 3o minuta. Pasulj preručiti u pekač ili vatrostalnu dublju činiju i dodati vode do vrha. Zapeći u rerni na 2oo C oko 1h. Pred kraj kuvanja napraviti zapršku. U zagrejano ulje dodati kašiku brašna i kašičicu aleve paprike. Mešati da se razbiju grudvice pa preliti zapršku u pasulj. Ostaviti u rerni još desetak minuta. Nama je ova mera dovoljna za dva dana ručkanja :). Pasulj poslužiti topao uz mladi luk, crni luk ili kupus salatu a može i uz salatu od pečene paprike :D.

 

Prijatno! 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izvor: http://milicinakuhinja.blogspot.rs

Komentari: