The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Domaće njoke su lepše, ukusnije, bolje, a i jeftinije i to višestruko. Njoke možete jesti sa raznim sosevima, kao glavno jelo ili dodatak uz meso, sa šunkom, piletinom ili nekim suvim mesom. Brzo se spremaju, nisu zahtevne za pripremu, ide svega 3~4 sastojka, a na kraju ćete biti nagrađeni super ukusnom đakonijom. 

SASTOJCI: 

500g krompira,

1 jaje,

brašna op potrebi (oko 200g),

1 kašičica soli.

Za sos:

1 manja glavica crnog luka,

2 čena belog luka,

200g šunke, slaninice ili suvog mesa,

200ml neutralne pavlake,

1 čaša kisele pavake,

soli po ukusu.

 

PRIPREMA:

Krompir skuvati u ljusci.

Oljuštiti ga, ostaviti ga desetak minuta da prohladi pa ga ispasirati.

Dodati umućeno jaje i posoliti.

Promešati, pa dodavati po malo brašna i mesiti.

Kada prestane da se lepi za ruke testo je spremno.

Mnogo zavisi od krompira koliko će vam brašna trebati, nekada će to biti više a nekada manje od 200g.

Prebaciti testo na pobrašnjenu radnu površinu i podeliti ga na 4 dela.

Stavite vodu u šerpu da se kuva dok vi pripremate njoke.

Svaki valjati po površini dok ne dobijete zmijicu.

Isecite na komadiće željene veličine i lagano prstima oblikujte njoke.

Viljuškom napravite otisak na njokama, mada i ne morate.

Ubacite po nekoliko njoki u vodu koja vri i kada isplivaju na površinu vadite ih rešetkastom kašikom.

Postupak ponovite dok se sve njoke ne skuvaju.

Ja sam pola količine stavila u zamrzivač jer je pola bilo dosta za nas dvoje.

Na malo maslinovog ulja propržiti sitno seckan crni luk.

Dodati sitno seckan beli luk i dinstati još par minuta.

Dodati seckanu šunku ili slaninicu i još 3~4 minuta pržiti.

Obe pavlake ubaciti u posudu sa lukom i smanjiti temperaturu na šporetu.

Kada se pavlake sjedine ubaciti njoke, posoliti po ukusu i kuvati još 5 minuta.

Nama je ova količina pavlake sa pola količine njoka bila dovoljna.

Ako spremate sve njoke udvostručite neutralnu pavlaku.

Luk možete izostaviti, a šampinjone možete dodati ako ih volite.

Prijatno! 

 

 

 

 

Izvor: http://milicinakuhinja.blogspot.rs

Komentari: