The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Tortilje se vrsta meksičkog hleba i obično se pripremaju sa mesom. Sada se služe u raznim delovima sveta a punjenje je raznovrsno. Kada pripremite domaće tortilje jedina dilema je koji fil izabrati. Za koji god da se odlučite, dobićete fantastičan obrok u ukusnom hlebu.

SASTOJCI ZA 12 TORTILJA :

1k kg mekog belog brašna,

4 kašikice soli,

1 kašičica šećera,

5oo ml mlake vode,

kocka svežeg kvasca,

malo ulja.

PRIPREMA :

Kvasac sa malo mlake vode i šećerom razmutiti.

U jedan sud prosejati 250g brašna i so.

Dodati kvasac i ostatak mlake vode.

Varjačom sjediniti u glatku smesu.

Ostaviti pokriveno krpom na 2h, dok ne zapeni i ne počne stvarati mehuriće.

Potom dodati ostatak brašna i zamesiti testo.

Ostaviti ga u nauljenu posudu da se odmori  15min.

Potom testo podeliti na šest delova.

Razmesiti i oblikovati lopte.

Nauljiti ih.

Potom pripremiti tiganj.

Lopticu testa razvući oklagijom, veličine dna tiganja.

Tiganj zagrejati.

Peći oko 2minuta i sa jedne i sa druge strane.

Dovoljno je lepo porumene sa obe strane. Ako želite pred služenje ih premažite uljem začinjenim origanom ili začinom po želji :).

 

Prijatno!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izvor: http://milicinakuhinja.blogspot.rs/

Komentari: