The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Francuski krompir svako priprema na neki svoj način, neko stavlja kobasice, neko slaninicu ili šunku. U svakom slučaju je lep i sočan, pravi gurmanluk. Vi možete kombinovati šta god želite! Za pripremu ovog jela ne treba puno vremena tako da za čas imate gozbu na stolu.

SASTOJCI :

2 glavice crnog luka,

7oo gr krompira,

4 kuvana jajeta,

3oo ml jogurta ili pavlake,

2 sveža jaja,

1oo gr suvog mesa ili šunke,

1oo gr prušute,

1oo gr trapista.

PRIPREMA :

Crni luk iseckati na rebarca pa ga propržiti par minuta na malo ulja. čisto da omekša. Odmah ga preručiti u posudu u kojoj ćete peći francuski krompir. Krompir kuvati u ljusci  oko 2o minuta. Oljuštiti ga i iseckati kao za musaku. Pola krompira poređati preko luka. Preko krompira rasporediti isečena, tvrdo kuvana, jaja a preko njih sitno seckano meso. Na kraju poređati ostatak krompira.

Umutiti jaja sa jogurtom, posoliti po želji, pa preliti krompir. 

Staviti u zagrejanu rernu na 2oo C da se peče oko 45 minuta (toliko je trebalo mom krompiru, vi proverite sa viljuškom da li je lepo ispečen). Pred kraj posuti izrendani trapist i vratiti u rernu na nekoliko minuta.

Francuski krompir poslužiti uz salaticu po želji.

 

Prijatno! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izvor: http://milicinakuhinja.blogspot.rs/  

Komentari: