The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Gulaš je vrhunac uživanja, a posebno kada je spremljen na ovaj način. Kombinacija začina i mesa probudi sva čula i u svakom zalogaju ćete uživati. Za ovaj gulaš je potrebno malo truda i više vremena, ali se isplati jer će vam i najveći gurmani tražiti recept.

SASTOJCI :

3oo gr svinjskog mesa od buta,

3oo gr junećeg mesa od buta,

4oo gr svežih šampinjona,

1 veći praziluk (ili 2 glavice crnog luka),

1 šargarepa,

2 čena belog luka,

5oo ml soka od paradajza (ako nemate domaći može i kupovni),

1 kašika origana,

1 kažika aleve paprike,

3 kašičice vegete,

3~4 lovorova lista.

Zaprška :

malo manje od pola čaše ulja,

1 kašika brašna,

1 kašika aleve paprike.

PRIPREMA :

Praziluk ili crni luk sitno iseckati pa staviti u šerpu da se dinsta. U šerpi treba da bude ulja samo po dnu. Praziluk preliti sa pola čaše vode i dinstati oko 1o minuta. 

Šargarepu oljuštiti i izrendati a beli luk sitno iseckati pa sve zajedno dodati u šerpu sa prazilukom i preliti sa još pola čaše vode. 
Ubaciti i kašiku origana ili nekog drugog suvog začina (bosiljak, peršun itd...). Dinstati sve zajedno još 1o minuta.

Dodati kašiku aleve paprike i čašu vode pa lepo izmešati. Meso iseckati na kockice pa ubaciti u šerpu i dinstati još desetak minuta.

Šampinjone iseckati na listiće pa i njih ubaciti i sve zajedno dinstati dok voda od pečurki ne ispari. Naliti paradajz sokom i dodati lovorov list. 

Dodati još jednu punu čašu vode pa smanjiti temperaturu na srednje i krčkati uz postepeno mešanje još 2 do 3h. Što se duže kuva na tihoj vatri to je gulaš lepši. Pola sata pred kraj posoliti.

 

Zapržiti gulaš po standarnoj proceduri (zagrejati ulje pa ubaciti kašiku brašna i promešati pa dodati kašiku aleve paprike i sve zajedno promešati pa ubaciti u gulaš konstantno mešajući). Gulaš posle zaprške treba mešati još par minuta. Gulaš poslužiti sa testeninom, pire krompirom ili rižotom.

 

Prijatno! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izvor: http://milicinakuhinja.blogspot.rs

Komentari: