The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Langoš je mađarski tradicionalni specijalitet koji se sprema i po Vojvodini. Izgledom podseća na naše mekike. Razlika je u tome što se testo za langoš razvlači tanje i preko njega ide preliv od pavlake i belog luka i narendanog kačkavalja. Takođe, testo za langoš mora biti mekše nego za mekike, skoro da se lepi za prste. Langoš je veoma ukusno I divno pecivo.

SASTOJCI :

1 kg brašna,

5oo ml jogurta,

3oo ml mlake vode,

1 kockica kvasca,

1 jaje,

kašičica soli,

2~3 kašike šljivovice (da ne bi upili ulje).

Za prženje 1L ulja.

Za premaz :

pavlaka,

nekoliko čena belog luka (po želji),

rendani kačkavalj (trapist, edamer...).

 

PRIPREMA :

Prosejati brašno, posoliti, i napraviti udubljenje.

Ubaciti mlaku vodu u kojoj je razmućen kvasac. 

Dodati i jogurt i varjačom mutiti.

Pri kraju dodati jaje i šljivovicu.

Još malo mutiti, pa ostaviti na toplom da naraste oko sat vremena.

Na pobrašnjenoj radnoj površini vaditi kašikom po deo testa (po dve pune kašike odprilike). 

Brašnjavim rukama razvalčiti testo u oblik mekike. Možete pripremiti činiju vode i mokrim rukama razvlačiti testo tako što pre svakog langoša umočite ruke. Radite kako vam je lakše.

Bitno je da testo bude meko i što tanje.

Langoše peći u zagrejanom, dubokom ulju po dva tri minuta sa obe strane.

Vaditi na kuhinjske ubruse i ostaviti ih da se ocede.

Premazati ih pavlakom u koju ste dodali rendani beli luk.

Na kraju pospite kačkavaljem i poslužite.

Prijatno! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izvor: http://milicinakuhinja.blogspot.rs

Komentari: