The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Ukusi Italije I u vašoj kuhinji. LINGVINI su vrsta italijanske testenine u obliku dugačkih rezanaca, neutralnog je ukusa pa joj odgovaraju sve kombinacije. Danas vam predstavljamo recept za fantastične lingvine sa paradajzom I mocarelom koji se spremaju veoma lako I iznenadite porodicu ovim ukusnim ručkom.

 

SASTOJCI:

3 čena belog luka, oljuštena

po želji: 1/4 sveže crvene ljute papričice

400 g zrelog čeri paradajza

ekstradevičansko maslinovo ulje

morska so i sveže mleveni crni biber

1/2 veze svežeg bosiljka (samo listovi)

200 g lingvina

1 kugla (125 g) bivolje mocarele

po želji: parmezan, za posluživanje

PRIPREMA:

Sitno iseckajte beli luk i papričicu (ako stavljate) i isecite paradajz na četvrtine.

Zagrejte 3 kašike ulja u velikom tiganju na srednje jakoj vatri, dodajte beli luk i papričicu i propržite 2 minuta. Umešajte paradajz, posolite i nacepkajte većinu listova bosiljka – nekoliko lepih listova sačuvajte. Dodajte malo više ključale vode, smanjite vatru na srednju, poklopite i kuvajte 10 minuta, dok paradajz ne omekša. Ne sklanjajući s vatre, dobro promešajte tako da dobijete finu ujednačenu masu; ako je potrebno, razredite s malo sačuvane vode.

U sos nacepkajte polovinu mocarele, dobro promešajte pa sklonite sa vatre.

Sos prelijte preko kuvanih lingvina, pa preko nacepkajte preostalu mocarelu, pospite sačuvanim listovima bosiljka, a neposredno pred serviranje dodajte malo bibera i, ako želite, rendanog parmezana.

Prijatno!

 

 

 

 

Izvor: www.stvarukusa.rs

Komentari: