The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Lovačke šnicle su neodoljivo ukusne. To je ona vrste jela rado viđena na trpezi. Ukusno, sočno mesance u sosu uz pire krompir je savršen ručak. Sama priprema nije teška, jedino što to meso (koje god da odaberete) mora malo duže da se krčka da bi bilo mekano i sočno.

 

SASTOJCI :

4~6 šnicli (junetina, svinjski file),

1 praziluk ili veza mladog luka (može i glavica crnog luka),

2~3 čena belog luka,

400g šampinjona,

1 kašika senfa,

2 kašike brašna,

3 pune čaše vode,

so,

biber,

ulje za prženje.

 

PRIPREMA :

Šnicle malo istanjiti čekićem za meso.

Ispržiti ih na ulju sa obe strane po par minuta.

Izvaditi šnicle i u tom tiganju ispržiti sitno seckan crni luk.

Dodati beli luk i senf.

Na kraju dodati seckane šampinjone i dinstati ih dok voda ne ispari.

Dodati dve kašike brašna i dobro promešati.

Naliti sa dve čaše vode i mešati dok se sve lepo ne sjedini.

Ubaciti šnicle i smanjiti temperaturu.

Posoliti i pobiberiti po ukusu.

Možete dodati i lovorov list.

Postetpeno dodajte vodu (onu treću čašu) i mešajte.

Sos ne bi trebao da bude pregust ali ni previše redak.

Kuvajte lovačke šnicle oko sat vremena na srednjoj temepraturi. 

Poslužite ih uz pire krompir ili pirinač i salatu po želji.

Prijatno!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izvor: http://milicinakuhinja.blogspot.rs

Komentari: