The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Makarone su brz, izdašan i svakako ukusni obrok koji možete kombinavati sa omiljenim namirnicama.Ponekad kada nemate baš veliku žalju da svoje slobodno vreme provedete pored šporeta i zato su brza, ukusna jela uvek dobar izbor. Tako su svi srećni i zadovoljni, vi što možete da odmorite i vaši ukućani što imaju domaći obrok na stolu.

Za makarone sa mlevenim mesom vam ne treba više od sat vremena, tako da i ako vam se najave gosti da su krenuli možete ih obradovati ovim gurmanlukom.

SASTOJCI :

5oog makarona,

5oog mlevenog mesa,

4oog šampinjona,

1 veći praziluk ili crni luk (možete koristiti i mladi luk),

so po ukusu,

biber ili origano po želji.

Za preliv :

5oo ml neutralne pavlake za kuvanje,

18o ml kisele pavlake,

1oog trapista ili nekog drugog tvrdog sira za rendanje.

 

PRIPREMA :

Stavite vodu za makarone da provri.

Za to vreme pripremite nadev.

U šerpicu nalijte ulja samo na dno (ne preterujte da vam jelo ne bi bio masno, meso ionako pušta masnoću).

Praziluk sitno iseckajte i dinastajte ga dok ne omekša postepeno dodavajući po malo vode.

Dodajte mleveno meso i dinstajte još pet minuta.

Šampinjone iseckajte na listiće i dodajte mesu.

Dinstajte dok voda od pečurki ne ispari. 

Posolite i dodajte začin po želji.

Ako vam je voda provrila ubacite makarone i kuvajte dok ne omekšaju (oko desetak minuta).

Procedite i polovinu rasporedite na dno vatrostalne posude.

Preko makarona stavite mleveno meso, pa preko njega ostatak skuvanih makarona.

U šerpici u kojoj ste dinstali nadev skuvajte neutralnu pavlaku pomešanu sa kiselom.

Mešajte dok ne provri, pa sklonite sa šporeta.

Sos prelijte preko makarona i ubacite da se peče na 2oo C oko 2o minuta.

Posle 2o minuta izvadite iz rerne i pospite rendani trapist.

Vratite makarone u rernu da se zapeku dok se sir ne rastopi.

Makarone sa mlevenim mesom poslužite uz omiljenu salatu. 

Ako niste ljubitelj pavlake možete je zameniti kečapom. 

A svakako ako vam ostane i za sutradan pre služenja možete preliti kečapom i origanom, isprobano, savršeno. 

Prijatno!

 

 

 

 

 

 

 

Izvor: http://milicinakuhinja.blogspot.rs

Komentari: