The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Cordon bleu je jelo od mesa zamotano oko šunke i sira, pohovano i prženo u dubokom ulju. Ovo divno jelo je nastalo u Švajcarskoj. Postoje mnoge varjacije na temu pripreme a svaka uključuje meso zasečeno po sredini i punjeno šunkom i lako topljivim sirom.

Originalan recept je od pilećih grudi ili ćurećih ali mnogi ga prave od svinjetine ili teletine. Za koju god varijantu da se odlučite nećete pogrešiti :). Što se punjena tiče, sir uvek mora da bude onaj koji se lako topi a umesto šunke možete staviti pečenicu, pršutu ili slaninicu.Originalan cordon bleu se prži ali vi ga možete ispeći u rerni sa manje masnoće :).

SASTOJCI :

4 parčeta pilećih grudi (polovine),

4 lista praške šunke,

8 listova tost sira,

so,

biber,

jaja i prezle za pohovanje,

ulje za prženje.

PRIRPEMA :

Pileći file malo izlupajte pa ga zasecite po sredini ne odvajajući krajeve. Posolite i pobiberite meso pa u sredinu stavite jedan list praške šunke i dva lista sira. 

Meso možete zatvoriti čačkalicom pre pohovanja. Prvo šnicle uvaljajte u brašno pa u razmućeno jaje i na kraju u prezle. Pržite u dubokom ulju sa obe strane dok ne dobiju lepu zlatkastu koricu :). Poslužite uz krompiriće ili neko povrće. 

 

Prijatno! 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izvor: http://milicinakuhinja.blogspot.rs/

Komentari: