Ćufte u sosu od paradajza su odlične, ali kada imate neke goste možete ih spremiti kao posluženje uz neku lepu salatu i peciva. Punjene ćufte možete spremiti i za ručak uz pire krompir, to je savršena kombinacija koju svi vole.

SASTOJCI :

5oo gr mlevenog mesa,

1 praziluk ili 2 crvena luka,

1~2 čena belog luka,

malo prezli,

jaje,

origano po želji (ja ga koristim umesto bibera),

15o gr suvog vrata ili šunke,

15o gr trapista,

soli po ukusu.

 

PUNJENE ĆUFTE

 

PRIPREMA :

Sitno naseckati obe vrste luka, pa dodati u meso. Dodati jaje, prezle i začine. Posolite po ukusu ali pazite na količinu soli ako vam je meso kojim punite slano. Zamesiti smesu da bude kompaktna i da se ne lepi za prste. Ostaviti smesu da odstoji bar pola sata.

Za to vreme iseći na sitne kockice meso i trapist. Nauljenim rukama praviti loptice, svaku rastanjiti, puniti nadevom i ponovo formirati loptice. Pržiti u zagrejanom dubokom ulju sa svih strana nekoliko minuta. Vaditi ćufte na salvetu da se ocedi višak masnoće. Poslužiti ih tople ili hladne, kao predjelo ili kao glavno jelo uz krompir ili povrće.

Prijatno!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izvor: http://milicinakuhinja.blogspot.rs/

Komentari: