The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Punjene paprike su odlične jer kad ih kuvate imate ručak za dva dana. Možete da koristite babure i crvene šilje paprike. Ko nije fan punjenih paprika može da proba da ih začini sa kiselom pavlakom. Punjen paprike su odlične i veoma ukusne.

 SASTOJCI :

PUNJENE PAPRIKE

1 veći praziluk ili 2 glavice crnog luka,

1 veća ili 2 manje šargarepe,

5oo gr mlevenog mesa (svinjsko, juneće, po želji),

15o gr pirinča,

soli po ukusu,

1 kašika aleve paprike,

kašičica origana,

oko 5o ml ulja za dinstanje,

6~8 paprika,

paradajz za zatvaranje paprika,

5oo ml soka od paradajza. 

PRIPREMA :

Paprike izdubiti i očistiti od semenkica.

U šerpicu staviti ulje da se greje. Praziluk sitno iseckati i ubaciti u šerpu da se dinsta sa malo vode. Šargarepu oguliti i izrendati pa ubaciti u šerpicu sa prazilukom da se dinsta. Dodati pola šolje vode i origano. Ubaciti meso posle 5 minuta i sitniti ga varjačom. Na kraju dodati opran pirinač i alevu papriku. Posoliti po ukusu. 

Kada se fil prohladi možete ubaciti jedno živo jaje da bi bio gušći. Punite paprike do malo manje od vrha i zatvarajte ih kriškama svežeg paradajza.

Kada se sve utroši poređajte ih u posudu za pečenje i prelijte paradajz sokom. Dodajte vode toliko da prekrije paprike. Pecite u zagrejanoj rerni na 2oo C oko sat, sat ipo. Po želji ih možete i zapržiti pred kraj. Ja nisam jer ih kuvam u paradajz soku. Poslužiten ih sa pavlakom i paradajz salatom da bi užitak bio kompletan :D.

PUNJENE PAPRIKE

 

Prijatno!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izvor: http://milicinakuhinja.blogspot.rs/

Komentari: