The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Rolovane šnicle su uvek dobrodošle na svakoj trpezi. Njihova priprema nije teška, a i ako ih pečete u rerni neće biti masne. Kalorične jesu, ali ponekad možete sebi priuštiti ovakav gurmanski užitak. Rolovane šnicle možete spremati sa piletinom, junetinom ili svinjskim šniclama.

Kao prilog uz ovo divno jelo možete poslužiti pire krompir, pomfrit ili povrće. Ne peku se dugo pa ih možete spremati u bilo koje doba godine. Navedeni sastojci su za tri osobe, pa ako kod vas ima više članova napravite duplu meru.

SASTOJCI :

3oog šnicli (meso po želji),

oko 15og mesnate slanine,

15og pečenice ili šunke,

1oog trapista,

so po ukusu,

začini po želji.

 

PRIPREMA :

Na radnu površinu stavite  providnu foliju, preko stavite šniclu, pa opet preko foliju. Šnicle istanjite čekićem za meso. 

Posolite šnicle i začinite ih. Ja sam koristila slatki kari. 

Na sredinu stavite parče pečenice ili šunke, pa preko parče trapista.

Zavijte šniclu kao pismo. 

Na radnu površinu postavite po 2~3 lista tanko sečene slaninice, pa preko postavite uvijenu sniclu.

Nožem odvojite slaninu sa jedne strane, pa preklopite preko šnicle.

Isto uradite i sa druim delom slanine.

Urolane šnicle poređajte na pleh obložen pek papirom.

Zagrejte rernu na 2oo C i pecite rolovane šnicle dok ne porumene. 

Poslužite ih tople sa prilogom po želji.

 

Prijatno! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izvor: http://milicinakuhinja.blogspot.rs

 

Komentari: