The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Hrskave, slane i veoma ukusne perece su neizostavni deo trepeze u vreme slavlja. Nisu teške za pravljenje ali pre nego što se upustite u pravljanje potrebno je da odete do prodavnice u kojoj se prodaje plastika i da kupite kalup za perece. Tako će vam sam postupak biti lakši a i perece će lepše izgledati.

SASTOJCI :

5oog brašna,

1 jaje,

2oo ml mleka,

2oog masti,

pola kockice kvasca (kockica od 4og),

1 kašičica šećera,

1 kašika soli,

1 jaje za premazivanje pereca,

susam, kim, lan za posipanje.

PRIPREMA :

U mlakom mleku rastopiti kvasac sa šećerom i ostaviti ga da nabubri.

Umutiti mast sa jajetom. 

Dodati mleko sa kvascem i so.

U tu smesu ubaciti brašno i umesiti glatko testo.

Ako vam se čini da je retko, dodajte još brašna.

Testo prebaciti na pobrašnjenu radnu površinu i razviti ga oklagijom debljine oko 1cm. 

Modlom za perece vaditi perece i slagati ih u pleh namazan mašću.

Premazati perece razmućenim jajetom i posuti susam i kim.

Perece peći u zagrajanoj rerni na 2oo C oko 3o minuta.

Prijatno! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izvor: http://milicinakuhinja.blogspot.rs   

Komentari:

TAKOĐE ZANIMLJIVO!