The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Svadbarski kupus je tradicionalno srpsko jelo. Poznato je da se služi u sezoni venčanja pored sarme i pečenja. Vi ga svakako možete spremiti i kod kuće i to najbolje uveče da se polako krčka u rerni do ujutru. Tajna dobrog svadbarskog kupusa je da se što duže kuva i da u njemu bude najmanje četiri  vrste mesa (sirovog i sušenog).

Po nekom običaju on se sprema u zemljanom loncu i kuva se na ognjištu, ali i rerna može da posluži. Ovako serviran obrok je dostojan i kraljevske trpeze a poznato je da je hrana spremana u etno posudju vrlo zdrava i ukusna! 

SASTOJCI :

Mere mesa su ispisane otprilike :). 

U sastojcima ćemo vam ispisati šta se koristilo za ovaj kupus, a vi se možete da slažete koje mesance volite.

2 veće glavice kiselog kupusa,

domaća mast za mazanje posude za kuvanje,

lovorov list,

biber u zrnu,

2~3 glavice crnog luka,

belo vino za dinstanje,

aleva paprika,

po želji crvena tucana paprika,

njeguska kobasicu,

suva rebra oko 2 komada,

krmenadle 5oo gr,

panceta parče,

hamburska slanina parče,

kastradina (dimljena jagnjetina) oko 5oo gr.

Što su različitije vrste mesa to je kupus ukusniji. Vi možete koristiti govedinu, svinjetinu, ovčetinu i sve što volite :).

Svadbarsi kupus je najbolje poslužiti uz projice.

PRIPREMA :

Namazati zemljani sud sa mašću. Poredjati slaninicu prvo, da se kupus ne bi zalepio.Onda se stavi red kupusa, zatim lovorov list, aleva papriku i biber, tucana paprika i vegeta po želji. Zatim se poredja izmešano meso pa se tako ponavlja postupak. U medjuvremenu jednu veliku glavicu crnog luka izdinstanu sa malo ulja i vina pa preliti preko kupusa. Završiti sa  kupusom.

Svadbarski kupus preliti vodom do vrha i staviti u rernu da se krčka preko noći (6~7 h). Uz mali napor ćete sutradan imati pravo gastonosmko čudo. Uživajte u ukusima koji su se stopili i specijalitetu koji cene i pravi gurmani :).

Prijatno! 

 

 

 

 

 

Izvor: http://milicinakuhinja.blogspot.rs

Komentari: