The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Turski djuveč je super izbalansiran obrok koji sadrži i mesance i povrće. Ovo divno jelo sa svežim povrćem će vas oduševiti svojim fantastičnim ukusom, pa preporučujemo da probate.

 

SASTOJCI:

3 pileća bataka (ili više, zavisi od osoba u domaćinstvu),

1 glavica crnog luka,

1 plavi patlidžan,

1 crvena paprika,

1 zelena paprika,

4 veća paradajza,

2 čena belog luka,

500ml pileće supe,

60g pirinča,

2 kašike ajvara,

začini, so, biber.

 

PRIPREMA:

Crni luk, crvenu i zelenu papriku iseckati.

Plavi patlidžan oljuštiti i iseči na kockice.

Paradajz iseći na kolutove a beli luk što sitnije iseckati.

Na malo ulja propržiti piletinu sa svih strana da porumeni.

Nastaviti sa dinstanjem dolivajući pileću supu dok mso ne omekša a sva tečnost ne ispari.
Izvaditi batake sa strane.

Na masnoći od mesa propržiti crni i beli luk, dodati papriku i plavi patlidžan te i njih kratko prodinstati.

Dodati paradajz i pirinač, začiniti po ukusu, posoliti i dinstati dok pirinač ne omekša.

Na kraju dodati ajvar i ako želite u ovo jelo možete dodati kobasicu.
Vratiti batake.

Sve zajedno još kratko kuvati pa skloniti sa šporeta i poslužiti.

 

Prijatno!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izvor: http://milicinakuhinja.blogspot.rs

Komentari: