Ukusna boranija zapečena u rerni će vas oduševiti. Za spremanje ovakve boranije nije potrebno mnogo umeća jer se veoma se lako sprema. Ukusna i odlična buranija pružiće savršen obrok celoj porodici.
SASTOJCI:
1 kg boranije
3 paradajza
2 glavice crnog luka
2 čena belog luka
2 jajeta
2 šoljice mleka
1dl ulja
1 kašika začina
1 kašika kisele pavlake
so
PRIPREMA:
Boraniju očistiti i oprati u hladnoj vodi. Na zagrejanom ulju propržiti citno iseckan crni luk, dodati boraniju, sipati malu šoljicu tople vode, poklopiti šerpu i dinstati dok boranija postane meka. Za vreme dinstanja dodavati po malo tople vode. Skinuti sa šporeta, pa dodati isečen paradaz, sitno isečen beli luk, začin, posoliti i promešati. Umutiti jaja sa mlekom i kiselom pavlakom, preliti boraniju zapeći u zagrejanoj rerni.
Prijatno!
Izvor: recepti.com