Štapići sa kikirikijem su idealno posluženje kada vam dolazi društvo. U isto vreme su i hrskavi i meki, a nestaju sa tanjira baš brzo, pa vam predlažem da ako imate ...
Opširnije

Kiš se može spremati sa lisnatim ili ručno mešenim prkhkim testom. I naravno, bitna je posuda u kojoj se kiš sprema, ona mora da ima rebraste zidove. Ovaj kiš je od ...
Opširnije

Ne postoji ništa lepše nego kada miris domaćeg peciva ispuni dom. Kajzerice mogu da se ručkaju i sa slanim i sa slatkim mazalicama. Testo za ovo pecivo je malo drugačije i ima ...
Opširnije

Palačinke volimo u svakoj kombinaciji, i slane i slatke, i uvek dobar izbor. Pita zeljanica od palačinki je sočna i veoma ukusna. Interesantno izgleda jer  palačinke ređate ...
Opširnije

Krompir iz rerne sa burkicom su savršena kombinacija.  Meso se samo odvaja od koske. Topi se u ustima a ukus je fantastičan. Na ovaj način možete pripremati i kolenice. Ako ste ...
Opširnije

Ovakva pita se brzo i lako priprema i idealna je za one koji nikada nisu razvlačili kore. Pita je sočna, ali ipak, sledeći put možete da je prelijete sa jogurtom i jajima da bi bila ...
Opširnije

Gibanica mafini su super brzo i ultra lako jelo koje se može poslužiti i kao svečano, slavsko predjelo. Pravi se od sastojaka za klasičnu gužvaru samo što se kore ne ...
Opširnije

Karfiol se na našem tržištu može naći uglavnom od sredine jeseni do kraja zime, ali zahvaljujući plastenicima i staklenicima dostupan je gotovo cele godine. Pohovani ...
Opširnije

Ako ne znate da razvlačite domaće kore za pitu ili vas jednostavno mrzi, morati probati ovu katmer pitu sa katmer korama. Testo je slično onom za mantije, razlistano, meko ...
Opširnije

Grci vole sir, posebno fetu, pa je on baš zastupljen u grčkoj kuhinji. Tiri znači sir i odatle naziv i ove pite. Oni inače spremaju pite sa više vrsta sita, brze su i veoma ...
Opširnije

Gibanica bez kora je pravi izbor za doručak ili večeru. Njena priprema ne oduzima puno vremena, a potrebne sastojke uglavnom imate u kući. Odlično je posluženje i kada vam dolaze gosti, ...
Opširnije

Francuski krompir svako priprema na neki svoj način, neko stavlja kobasice, neko slaninicu ili šunku. U svakom slučaju je lep i sočan, pravi gurmanluk. Vi možete kombinovati ...
Opširnije

Ćufte u sosu prosto privlače svojim izgledom i kombinacijom boja u tanjiru. Savršenog ukusa I ovakva kombinacija začina i povrća probudi sva čula. Od ove mere imaćete ručak za ...
Opširnije

Galete ili bakin kolač su odlična brza grickalica u momentima kada nemate puno vremena za pripremu nečeg komplikovanijeg. Bez obrzira što se brzo spreme one su jako ...
Opširnije

Glavni sastojak je krompir u crvenoj čorbici. Njegov ukus je odličan i može se spremati i za vreme posta. Uz domaći hleb, krompir paprikaš je savršen ...
Opširnije
Učitaj još