Ukusna boranija zapečena u rerni će vas oduševiti.  Za spremanje ovakve boranije nije potrebno mnogo umeća jer se veoma se lako sprema. Ukusna i odlična buranija pružiće ...
Opširnije

Kiš se može spremati sa lisnatim ili ručno mešenim prkhkim testom. I naravno, bitna je posuda u kojoj se kiš sprema, ona mora da ima rebraste zidove. Ovaj kiš je od ...
Opširnije

Langoš je mađarski tradicionalni specijalitet koji se sprema i po Vojvodini. Izgledom podseća na naše mekike. Razlika je u tome što se testo za langoš razvlači ...
Opširnije

KEBAB je turski specijalitet od pilećeg, telećeg ili ćurećeg  mesa, pečenog na žaru ili sa ražnja. Grčka verzija se zove gyros, a razlika je u vrsti mesa sa kojom se priprema. U ...
Opširnije

Piletina na sto načina i nikad ne dosadi. Ovog puta sočna i vrlooo ukusna sa raznim dodacima, piletina koja se topi u ustima. Pileći medaljoni, često servirani po restoranima, pravi su ...
Opširnije

Krompir iz rerne sa burkicom su savršena kombinacija.  Meso se samo odvaja od koske. Topi se u ustima a ukus je fantastičan. Na ovaj način možete pripremati i kolenice. Ako ste ...
Opširnije

Ako ne znate da razvlačite domaće kore za pitu ili vas jednostavno mrzi, morati probati ovu katmer pitu sa katmer korama. Testo je slično onom za mantije, razlistano, meko ...
Opširnije

Brokoli je ukusno, i pre svega zdravo povrće koje se može spremati na različite načine. Postoji veliki broj ukusnih recepata koji uključuju ovo zdravo povrće. Jedan od njih je i ...
Opširnije

Bečka šnicla je delikates među pohovanim mesom. Bečka šnicla je italijanski specijaltet koji je pod tim nazivom poznat tek od 1900. godine. Ranije su se teleći ...
Opširnije

Ako je neko od vas imao prilike da proba na selu pravi domaći pileći paprikaš sigurno ga pamti. Taj pun, bogat ukus se ne zaboravlja. Naše bake su takav paprikaš ...
Opširnije

Brzo se priprema, u svakoj prilici servira, a najbolje od svega je što prilikom pripreme možete praviti improvizacije. Takođe, ako nemate puno vremena a dolaze vam gosti možete ga ...
Opširnije

Glavni sastojak je krompir u crvenoj čorbici. Njegov ukus je odličan i može se spremati i za vreme posta. Uz domaći hleb, krompir paprikaš je savršen ...
Opširnije

Palačinke volimo u svakoj kombinaciji, i slane i slatke, i uvek su dobar izbor. Pita zeljanica od palačinki je sočna i veoma ukusna. Interesantno izgleda jer  palačinke ređate ...
Opširnije
Učitaj još