Palačinke volimo u svakoj kombinaciji, i slane i slatke, i uvek su dobar izbor. Pita zeljanica od palačinki je sočna i veoma ukusna. Interesantno izgleda jer palačinke ređate ...
Opširnije
Brzo se priprema, u svakoj prilici servira, a najbolje od svega je što prilikom pripreme možete praviti improvizacije. Takođe, ako nemate puno vremena a dolaze vam gosti možete ga ...
Opširnije
Francuski krompir svako priprema na neki svoj način, neko stavlja kobasice, neko slaninicu ili šunku. U svakom slučaju je lep i sočan, pravi gurmanluk. Vi možete kombinovati ...
Opširnije
Kiš se može spremati sa lisnatim ili ručno mešenim prkhkim testom. I naravno, bitna je posuda u kojoj se kiš sprema, ona mora da ima rebraste zidove. Ovaj kiš je od ...
Opširnije
Stigla je sezona mladih krompirića koje smo jedva čekali, a mi vam donosimo jednostavan recept koji mladim krompirićima daje savršenu aromu i odličan ...
Opširnije
Pilav je starinsko jelo koje potiče iz bliskoistočne – turske kuhinje. Pilav je veoma uksno jelo koje i neiskusne kuvarice mogu da naprave. Brzo se sprema, a još brže i ...
Opširnije
Šnicle u kombinaciji sa paradajzom I crnim lukom daju neodoljiv ukus. Ovako pripremljene šnicle su mekane I sočne I savršeno su posluženje za ručak ili kada vam dođu ...
Opširnije
Ćufte u sosu prosto privlače svojim izgledom i kombinacijom boja u tanjiru. Savršenog ukusa I ovakva kombinacija začina i povrća probudi sva čula. Od ove mere imaćete ručak za ...
Opširnije
Bilo da nemate vremena za pripremu jela ili jednostavno želite ručak na brzinu, pekarski đuveč je odlično rešenje. Obradujte svoju porodicu uz ovaj izvanredno ukusan pekarski ...
Opširnije
Koliko vam se puta desilo da vam posle Uskrsa ostane kuvanih jaja? Ako vam ostane dosta jaja možete spremati ukusne đakonije. Jaja danima mogu stajati u frižideru, pa je zgodno da ih ...
Opširnije
Ćufte su omiljena klopa i deci i odraslima. Oko njih nema puno posla i mogu se kombinovati sa raznim sosovima. Sa malo mašte na trpezi možete imati pravu gozbu. Ćufte su, ...
Opširnije
Savršen recept za ljubitelje testenine. Paštašuta je italijansko jelo, a naziv potiče od reči “Pasta ascuitta” (suva pasta). Italijani je skraćeno zovu ...
Opširnije
Tortilja, komad testa koji se filuje sastojcima po želji. Sa spremanjem tortilja uvek možete biti maštoviti koristeći sastojke koje volite. Super izgledaju, pikantne su i extra ukusne. ...
Opširnije
Hrskavi i kremasti kroketi kakve do sada niste probali! Pohovani kroketi od krompira se veoma lako i brzo spremaju. Odlični su kao prilog uz jelo, za doručak ili ...
Opširnije
Đakonije od testa, pa još punjene, prosto savršeno! Ove lepinjice sa mesom mogu biti i doručak, i ručak i večera, mogu se poslužiti i tople i hladne, i sa jogurtom ...
Opširnije
Bečka šnicla je delikates među pohovanim mesom. Bečka šnicla je italijanski specijaltet koji je pod tim nazivom poznat tek od 1900. godine. Ranije su se teleći ...
Opširnije
Lovačke šnicle su neodoljivo ukusne. To je ona vrste jela rado viđena na trpezi. Ukusno, sočno mesance u sosu uz pire krompir je savršen ručak. Sama priprema nije teška, ...
Opširnije
Za ljubitelje dobre sarme, dobra vest je da ona ne mora da se pravi samo od kiselog kupusa, Isto tako, sarma ne mora biti isključivo zimsko jelo. Umesto kiselog kupusa ...
Opširnije