The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Kremasto, voćno zadovoljstvo sa upečatljivim ukusom koji podseća na kapri sladoled. Daaa, volećete ga, obožavati i smazati pre nego što i budete svesni da ste smazali ceo pleh :D. Toliko su ukusne ove vanila cherry kocke.

SASTOJCI:

Za koru:

2 jaja, 

2 kašike šećera,

2 kašike tople vode,

2 kašike brašna,

2 kašike kakaa,

1 kašičica cimeta,

30g mlevenih pečenih lešnika,

1 ravna kašičica praška za pecivo.

Za fil od višanja:

150ml vode,

4 kašike šećera ili meda,

1 kesice pudinga sa ukusom maline,

150g svežih ili smrznutih višanja bez koštice.

Za krem od vanile:

400ml mleka,

1 kesica pudinga od vanile,

1 kesica vanilinog šećera,

6 kašika šećera ili meda,

400g kisele pavlake.

Glazura:

250g čokolade,

125g maragarina,

1 kašika ulja.

PRIPREMA:

Jaja umutiti penasto sa šećerom.

Dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo i vodu i dalje muteći.

Na kraju dodati kakao, cimet i mlevene lešnike i umešajte varjačom.

Koru izliti u obložen četvrtasti pleh i peći je u zagrejanoj rerni na 200C oko 15 minuta (čačkalicom proverite da li je gotova).

Ostavite koru da se hladi dok pripremate fil od višanja.

U 150ml vode dodajte šećer i stavite na šporet da provri.

Prašak za puding rastopiti u nekoliko kašika vode da bude bez grudvica.

Umešajte u proključalu vodu i kuvajte 5 minuta.

Višnje u blenderu isitnite i sjedinite sa pudingom.

Odmah premazati koru ovim filom i ostaviti da se hladi u frižideru.

Od 400ml mleka odvojiti 100ml i pomešati tih 100ml sa praškom za pudingom da se lepo rastopi bez grudvica.

Preostalo mleko pomešati sa šećerom ili medom i vanilinim šećerom i staviti na šporet da se kuva.

Skuvati puding i kada se lepo zgusne skloniti sa šporeta.

Umešati pavlaku i taj fil premazati preko stegnutog fila od višanja.

Rastopiti sve sastojke za glazuru na tihoj vatri i preliti je preko kolača.

Kada se kolač lepo ohladi i stegne iseći na kocke i poslužiti.

Prijatno!

 

 

Izvor: http://milicinakuhinja.blogspot.rs

Komentari: