The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Ova torta je laganija i kremasta varijanta čoko moko torte.  Na izgled sva od čokolade a ukus neodoljivo podseća na sladoled. Savršenog ukusa, svi će je obožavati.

SASTOJCI :

Za koru:

25o gr brašna, 

3 kašike kakaa,

12 kašika mleka,

6 jaja,

18o gr šećera,

2 vanilina šećera,

1 prašak za pecivo,

125 gr margarina,

narendana kora narandže.,

3 ceđene narandže za preliv kora.

Za fil :

35o gr šećera,

5 jaja,

3oo ml slatke pavlake,

2oo gr čokolade,

3 kašike ekstarata ruma,

15o gr margarina ili maslaca.

PRIPREMA :

Kora :

Umutite penasto jaja sa šećerom pa dodajte mleko, narendanu koricu narandže, vanilin šećer i omekšali margarin. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo i kakaom pa lagano varjačom umešajte u smesu za koru. Koru pecite na 18o C oko 3o minuta. Ostavite u plehu da se prohladi pa je podelite na 3 dela da se dobiju 3 kore. Svaku koru natopite sokom od jedne narandže. 

Fil :

Na pari mutiti jaja i 2oo gr šećera dok se ne zgusne. Posebno umutiti margarin, 15o gr šećera i rum. Slatku pavlaku umutiti. Istopljenu čokoladu pomešati sa slatkom pavlakom pa odvojiti jednu trećinu za filovanje torte. Fil od jaja ohladiti pa sjediniti sa margarinom i slatkom pavlakom. Mutiti dok se ne dobije lepa kremasta smesa. Filovati tortu sledećim redosledom : Kora ~ fil, kora ~ fil, kora~slatka pavlaka sa čokoladom. Tortu ostaviti u frižideru da se ohladi, najbolje preko noći. Poslužiti je dragim gostima i svojim najmilijima kada želite da ih oduževite :D.

Prijatno!  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izvor: http://milicinakuhinja.blogspot.rs/

Komentari: