The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Čoko moko torta je torta koja se brzo sprema, izuzetno je izdašna i savršeno ukusna. Kada se okuplja više ljudi ova torta je odlična izbor za desert. Svi će biti oduševljeni, a biće dovoljno za sve, čak i za one koji žele parče više.

SASTOJCI:

1 pakovanje tamnih kora za tortu,

600ml slatke pavlake,

3 čaše kisele pavlake (od 180ml),

300g mlevenog plazma keksa,

250g šećera u prahu,

600ml čokoladnog mleka,

600g višanja,

100ml vode,

5~6 kašika gustina,

6 kašika šećera.

PRIPREMA:

Umutiti kiselu pavlaku sa šećerom u prahu i dodati mlevenu plazmu.

Umutiti čvrsto slatku pavlaku.

Višnje, zamrznute ili sveže, pomešati sa vodom, šećerom i gustinom i kuvati fil dok se ne zgusne. 

Svaku koru izbockati čačkalicom i preliti ih sa po 200ml čokoladnog mleka.

Najbolje je da se kore preliju prilikom slaganja torte.

Dakle, kada stavite drugu koru preko fila izbockajte je i prelijte i sačekajte da upije tečnost. 

Na prvu koru premazati trećinu fila od plazme.

Preko njega rasporediti pola fila od višanja.

Preko višanja premazati trećinu umućene slatke pavlake.

Staviti drugu koru i ponoviti postupak.

Na treću koru premazati ostatak fila sa plazmom i na kraju slatku pavlaku.

Tortu dekorisati šlagom ili glazurom od čokolade kao što sam ja uradila.

Kada prenoći u frižideru iseći je na parčiće i poslužiti.

Prijatno! 

 

 

 

Izvor: http://milicinakuhinja.blogspot.rs

Komentari: