The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Ovo je najbolji recept za braonis, oni koji obožavaju čokoladu, obožavaće i ovaj recept. Kada ga pravite, ne smete da štedite i zakidate. Braonis je samo za prave ljubitelje čokoladnih poslastica! 

Sastojci za testo: 

300 g belog šećera;

170 g maslaca/putera; 

3 jaja; 

45 g nezaslađenog kakao praha;

95 g brašna;

1 g soli;

 2 g praška za pecivo; 

1 kašičica ekstrakt vanile. 

Sastojci za čokoladni ganache: 

200 ml slatke pavlake;

1 kašičica meda;

25 g maslaca/putera;

200 g cokolade za kuvanje;

1 kašičica ruma; 

prstohvat soli.

Priprema:

Pripremljenu tepsiju veličine 21x25 cm premazati maslacem i posuti brašnom, i uključiti rernu da se zagreje na 175 stepeni. Istopiti maslac u maloj šerpici (ne sme da vri - samo da se istopi) i presuti u plastičnu posudu za mešanje. Drvenom varjačom prvo umešati šećer, a zatim dodati jaja i kašičicu ekstrakta vanile.

Lagano mešati dok se ne dobije homogena masa. U posebnoj činiji pomešati suve sastojke - brašno, kakao, prašak za pecivo i so, i tako pomešano dodati prethodno umešanoj smesi sa jajima.

Dalje sve zajedno mešati drvenom varjačom dok se ne dobije homogena smesa. Smesu preliti u pripremljenu tepsiju i staviti da se peče oko 30 min.

Dok se kolač peče pripremite čokoladni ganache.

U posudu u kojoj ste topili maslac sipajte slatku pavlaku i dodajte kašičicu meda, te uključite da dođe do tačke vrenja.

Važno: ne sme da provri, samo da se približi tom stepenu. Koristite nezaslađenu slatku pavlaku. Čokoladu za kuvanje Izlomite na kockice i prebacite u dublju plastičnu posudu. Dodajte maslac i prstohvat soli, i sve to prelijte zagrejanom slatkom pavlakom. Ostavite da odstoji nekoliko minuta da bi se čokolada i maslac istopili, a zatim drvenom varjačom mešajte dok se sva čokolada ne istopi, i masa sjedini.

Znate da je dobro promešano kada smesa postane tamno smeđa i kada na zidovima posude tokom mešanja više nisu vidljive trunčice čokolade.

Dodajte kašikicu ruma i dobro promešajte. Ostavite ganache da odstoji desetak minuta i zatim velikom kašikom sipajte na isečen kolač i to po linijama sečenja.

Prijatno!

 

 

 

 

 

 

 

Recept ustupila:  Aleksandra Gaborović - Conica

Komentari: