The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Krofne su definitvno jedna od omiljenijih poslastica iz detinjstva. Vazdušaste i meke, mirisne i zašećerene, lepe su bez ikakvih dodataka. Ako u kući nemate šećer u prahu možete da koristite običan kristal šećer.

SASTOJCI :

500 gr brašna,

2 jajeta,

1 sveži kvasac, 

100 ml ulja, 

300 ml mleka, 

1 kašičica soli, 

3 kašičica šećera,

5 kašika meda,

1 vanilin šećer,

narendana korica narandže ili limuna,

ulje za prženje,

kristal ili prah šećer za posipanje.

 

PRIPREMA :

Brašno ubaciti u dublji sud (vanglu) pa ubaciti jaja, ulje, mleko, so, šećer, vanilin šećer, koricu narandže i izmrvljen kvasac i med. Sve dobro izmešati i umesiti kompaktno mekše testo. Ako vam je previše retko dodajte još malo brašna ili ako je tvrdo dodajte još malo mleka. Testo treba da se odvaja od zidova posude i da se ne lepi za prste. 

Prekriti testo za krofne čistom krpom i ostaviti da nadođe oko 45min (zavisi gde vam stoji, ako je na toplom i brže će nadoći). Kada je testo nadošlo izvaditi ga na radnu površinu na koju ste predhodno posuli brašno i podeliti ga na dva dela.

 

Rastanjiti jedan deo oklagijom i modlom ili ako nemate možete i čašom vaditi krugove za krofne. Ponoviti postupak i sa drugom polovinom testa pa ostaviti krofne da odstoje jos petnaestak minuta na brašnjavoj površini da se ne bi zalepile.

U dubljoj šerpi zagrejati veću količinu ulja i polako ubacivati krofne da se prže. Nemojte ih pržiti na najvećoj temperaturi već smanjite na srednje. Dovoljno je po par minuta sa obe strane.

Gotove krofne lepo ocediti (kod Kineza možete pronaći jednu vrlo korisnu spravicu sa mrežicom za vađenje i ceđenje krofnica) i stavljati ih na salvetu da upije višak ulja.

Krofne posuti šećerom u prahu, kristal šećerom, vanilinim šećerom ili premazati domaćim džemom :)  

Prijatno!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izvor: http://milicinakuhinja.blogspot.rs/

Komentari: