Mogu biti slana I slatki. Ovi kroasani imaju veoma meko I vazdušasto testo. Nije ih teško napraviti, a užitak je zagarantovan.
SASTOJCI :
500 gr brašna,
2 jaja,
1 sveži kvasac,
100 ml ulja,
300 ml mleka,
2 kašičice soli,
1 kašičica šećera,
pola margarina (125 gr),
još 5o gr margarina za rendanje,
1oo gr čokolade za punjenje,
čokolada i ulje za glazuru.
PRIPREMA :
Brašno ubaciti u dublji sud (vanglu) pa ubaciti jaja, ulje, mleko, so, šećer i izmrvljen kvasac. Sve dobro izmešati i umesiti kompaktno mekše testo. Ako vam je previše retko dodajte još malo brašna ili ako je tvrdo dodajte još malo mleka. Testo treba da se odvaja od zidova posude i da se ne lepi za prste. Prekriti testo za kroasane čistom krpom i ostaviti da nadođe oko 45min (zavisi gde vam stoji, ako je na toplom i brže će nadoći).
Kada je testo nadošlo izvaditi ga na radnu površinu na koju ste predhodno posuli brašno i podeliti ga na tri dela. Svaki deo razvući u krug. Margarin otopiti pa premazati svaki krug od testa u debljem sloju. Iseći krug kao vetrenjaču (centar da ostane neisečen). Preklapati jedan kraj preko drugog. kroasane pa ih poređati u margarinom podmazan pleh.
Ostaviti ih da stoje još 3o minuta. Pre pečenja izrendati margarin po kroasanima direktno iz frižidera. Zagrejati rernu na 2oo C i peći kroasane oko 25~3o minuta odnosno dok ne dobiju lepu boju :). Kada se malo prohlade preliti ih glazurom od čokolade.
Čokoladu istopiti sa malo ulja (ja stavim 2 kašike ulja na 1oo gr čokolade i to bi bilo dovoljno za ove kroasane).
Prijatno!
Izvor: http://milicinakuhinja.blogspot.rs/
Komentari: