The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Mogu biti slana I slatki. Ovi kroasani imaju veoma meko I vazdušasto testo. Nije ih teško napraviti, a užitak je zagarantovan.

SASTOJCI :

500 gr brašna, 

2 jaja, 

1 sveži kvasac, 

100 ml ulja, 

300 ml mleka, 

2 kašičice soli, 

1 kašičica šećera,

pola margarina (125 gr),

još 5o gr margarina za rendanje,

1oo gr čokolade za punjenje,

čokolada i ulje za glazuru.

 

PRIPREMA :

Brašno ubaciti u dublji sud (vanglu) pa ubaciti jaja, ulje, mleko, so, šećer i izmrvljen kvasac. Sve dobro izmešati i umesiti kompaktno mekše testo. Ako vam je previše retko dodajte još malo brašna ili ako je tvrdo dodajte još malo mleka. Testo treba da se odvaja od zidova posude i da se ne lepi za prste. Prekriti testo za kroasane čistom krpom i ostaviti da nadođe oko 45min (zavisi gde vam stoji, ako je na toplom i brže će nadoći).

Kada je testo nadošlo izvaditi ga na radnu površinu na koju ste predhodno posuli brašno i podeliti ga na tri dela. Svaki deo razvući u krug. Margarin otopiti pa premazati svaki krug od testa u debljem sloju. Iseći krug kao vetrenjaču (centar da ostane neisečen). Preklapati jedan kraj preko drugog.  kroasane pa ih poređati u margarinom podmazan pleh.

 

KROASANI SA ČOKOLADOM

 

Ostaviti ih da stoje još 3o minuta. Pre pečenja izrendati margarin po kroasanima direktno iz frižidera. Zagrejati rernu na 2oo C i peći kroasane oko 25~3o minuta odnosno dok ne dobiju lepu boju :). Kada se malo prohlade preliti ih glazurom od čokolade.

Čokoladu istopiti sa malo ulja (ja stavim 2 kašike ulja na 1oo gr čokolade i to bi bilo dovoljno za ove kroasane).

 

Prijatno! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izvor: http://milicinakuhinja.blogspot.rs/

 

Komentari: