The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Ledene kocke, popularni kolač devedesetih se u to vreme spremao skoro u svakoj kući. I danas, kada ima toliko novih zanimljivih recepata on nije izgubio svoju popularnost. Domaćice ga vole jer nije težak za spremanje, izdašan je, a sastojke svi uglavnom imamo kod kuće.

Kod ovog recepta umesto glazure stavljate ganache krem jer je mekši i lepši, a i glazura ume da beži sa onog belog fila i da puca pri sečenju. Budite sigurni da će ovaj kolač uvek uspeti.

SASTOJCI :

Za koru :

5 jaja,

prstohvat soli,

kašičica praška za pecivo,

100g šećera,

30g kakaa,

50g brašna.

Sirup :

250g šećera,

250 ml vode.

Fil :

1 L mleka,

75g gustina,

75g brašna,

250g putera,

2 kesice vanilinog šećera,

250g šećera.

Ganache krem :

250 ml slatke pavlake,

150g čokolade.

PRIRPEMA :

Suve sastojke za koru pomešati u vangli (brašno, kakao, so, prašak za pecivo).

Odvojiti belanca od žumanaca.

Belanca umutiti penasto sa šećerom pa dodati žumanca u umutiti mikserom.

Ostale sastojke umešati špatulom.

Smesu za koru izliti u nauljen i pobrašnjen pleh od 25x35 cm i peći koru na 180 C oko 15 minuta.

Napraviti sirup od šećera i vode tako što stavite u šerpicu da se kuva i vri oko desetak minuta.

Ostaviti koru da se ohladi pa je preliti vrućim sirupom.

Potrebno da kora lepo  upije sav sirup da bi fil lepo prijanjao na nju.

Gustin i brašno pomešati i dodati malo mleka od one litre da se lepo razmuti bez grudvica.

Ostatak mleka skuvati sa šećerom i vanilinim šećerom.

Kada provri umešati brašno i gustin i mikserom sjediniti dok je šerpa i dalje na šporetu na tihoj vatri.

Kada se zgusne skloniti sa šporeta i ostaviti da se ohladi.

Puter koji stajao na sobnoj temperaturi mikserom sjediniti sa filom dok se ne razbiju grudvice.

Fil rasporediti preko kore.

Slatku pavlaku i čokoladu (ja koristim pola mlečnu pola crnu) rastopiti i ravnomern preliti preko fila.

Ledene kocke ostaviti u frižider da se lepo ohlade i stegnu.

Meni ovaj kolač najlepši posle dva dana (ako ga do tada ne poručkamo).

 

Prijatno!

 

 

 

 

 

 

 

Izvor: http://milicinakuhinja.blogspot.rs

Komentari: