The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Rozen torta sa makom je super ukusni kolačić koji se dopada čak i onima koji nisu ljubitelji slatkiša. Neodoljivi ukus maka i čokolade prosto mami na još. Ovaj kolač je uvek hvaljen i rado degustiran, a sama priprema nije ni teška ni vremenski zahtevna. Ako se odlučite da ga probate pitaćete se zašto niste ranije.

SASTOJCI:

1 pakovanje kora za rozen tortu,

400g mlevenog maka,

300g šećera,

300ml mleka,

100g mlevenog keksa (najbolje plazma),

250g maragrina,

1 vanilin šećer.

Za glazuru;

150g čokolade,

3~4 kašike ulja.

PRIPREMA:

Mleko sa šećerom i vanilin šećerom staviti na tihu vatru da provri i da se šećer rastopi.

U tu šerpu dodati mak i pustiti da vri 5 minuta.

Skloniti sa šporeta, dodati mleveni keks i sve lepo izmešati.

Na kraju dodati margarin iseckan na kockice i mešati dok se ne rastopi i dok se sve lepo ne sjedini.

Premazati kore toplim filom i ređati jednu na drugu.

Poslednju koru ne treba mazati.

Preko rozen torte staviti nešto teško (preko cele dužine da se lepo kore i fil i sjedine) i tako ostaviti u frižideru preko noći.

Ujutru napraviti glazuru i preliti je preko poslednje kore.

Kad se glazura stegne iseći kolač na željeni oblik pa poslužiti.

Ako spremate posnu verziju, umesto mleka koristite sojino mleko ili vodu.

Prijatno!

 

 

 

 

 

Izvor: http://milicinakuhinja.blogspot.rs

Komentari: