The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Sitni kolači su neizostavni deo slavske trpeze. Iako sad može da se kupi kilogram sitnih kolača skoro u svakoj prodavnici po pristupačnoj ceni, ima I onih koji jednostavno više vole sami da prave. Ništa ne može biti ukusno kao domaći kolači.

Oni mogu da stoje i po nedelju dana, a ako se sve ne poručka mogu se zamrznuti.Kada ih izvadite iz zamrzivača ostavite ih nekoliko sati na sobnoj temperaturi, pa ih poslužite. Kolači ne menjaju ukus, isti su kao i pre zamrzavanja.

Pročitajte još: POSNI SITNI KOLAČI

 

U ovom postućete naći nekoliko recepata za sitne kolače koji su brzi, laki i jednostavni za prripremu, a već za par dana sledi nastavak :). 

ROLAT OD OBANDI SA BANANICAMA

SASTOJCI:

1 časa mleka,

1 časa šećera,

pola margarina (125g), 

100g čokolade,

150g mlevenih oraha,

150g mlevene plazme,

8 bananica,

2 lista oblande.

PRIPREMA:

Oblandu preklopite mokrom krpom i ostavite da omekša. 

U šerpicu sipajte mleko, šećer, čokoladu i margarin. Stavite na šporet i kuvajte mešajaći dok se margarin ne rastopi. Kada je fil provrio sklonite sa šporeta i umešajte mlevene orahe i mleveni keks.

Kada se smesa ohladila polovinu premažite preko jedne oblande.

Na jedan kraj oblande poređajte čokoladne bananice i pažljivo urolajte oblandu.

Postupak ponovite i sa drugom oblandom i ostatkom fila.

Zavijte oblande u foliju i ostavite u frižideru da se stegnu. 

Isecite ih na i poslužite.

PLAZMA ROLAT SA EUROKREMOM

SASTOJCI :

300g mlevenog plazma keksa,

150 ml soka ceđene narandže,

100g margarina od vanile (može i običan),

1oo gr šećera u prahu.

Za mazanje :

200g euro krema ili nutelle.

Za glazuru :

100g čokolade,

3 kašike ulja,

kockica margarina.

PRIPREMA :

Margarin koji je odstojao na sobnoj temperaturi umutite sa šećerom u prahu. Dodajte plazmu i lepo izmešajte, najbolje rukama. Postepeno sipajte sok i mesite. Kada se napravi lepa kompaktna smesa preručite je na foliju i rukama oblikujte pravougaonu koru. 

Ako želite sitnije kolače od ove smese napravite dve kore.

Koru od plazma keksa premažite kremom.

Uz pomoć folije zarolajte plazmu.

Rolat uvijte u foliju i stavite u frižider na 2~3h.

Napravite glazuru na tihoj vatri i prelijte preko rolata. 

Četkicom ravnomerno razmažite po rolatu.

Vratite u frižider da se lepo stegne.

Isecite rolat i poslužite dragim osobama :).

ČOKOLADNE KUGLICE SA RUMOM

SASTOJCI :

600g mlevenog Plazma keks ,

5 kašika šećera,

500 ml mleka,

1 kesica vanilin šećera,

200g čokolade,

100g margarina,

100g suvog grožđa,

200g žele bombona,

100g kokosa,

5 kašika ruma.

PRIPREMA: 

U šerpu sipajte mleko, šećer, čokoladu i margarin. Stavite na šporet da se kuva uz neprestano mešanje.

Kada se margarin rastopite dodajte vanilin šećer, suvo grožđe i rum. 

Kada provri sklonite sa šporeta. 

U dublju posudu ubacite keks i iseckane na kockice žele bombone. 

Sjedinite  keks sa prokuvanom smesom i mešajte dok ne dobijete lepu glatku masu. 

Od te smese izdvajajte po malo i dlanovima oblikujte bombice željene veličine. 

Svaku uvaljte u kokos. 

Ostavite ih nekoliko sati da se ohlade, pa ih posužite. 

ROLAT OD OBLANDI SA BANANAMA

SASTOJCI: 

150g putera ili margarina,

200g šećera u prahu, 

2 veće bananane,

200g rastopljene čokolade,

400g mlevenog keksa,

200g žele bombona,

2 lista oblande.

PRIPREMA:

Oblandu preklopite mokrom krpom i ostavite da omekša. 

Margarin, koji je odstojao na sobnoj temperaturi, mikserom sjedinite sa šećerom u prahu. 

U tu smesu ubacite ispasirane banane. 

Sve lepo sjedinite pa pomešajte sa mlevenim keksom, rastopljenom čokoladom i iseckanim žee bombonama. 

Tim filom filujte omekšale oblande. 

Uvijte u rolat i ostavite da se ohlade i stegnu, pa ih isecite i poslužite. 

GNEZDA OD KEKSA SA EUROKREMOM

SASTOJCI: 

500g mlevenog Plazma keks ,

5 kašika šećera,

500 ml mleka,

1 kesica vanilin šećera,

200g čokolade,

100g  margarina,

2 kašike ruma (može, a ne mora)

100g kokosa,

300g eurokrema, linolade, nutele ili nekog drugog krema. 

PRIPREMA: 

U šerpu sipajte mleko, šećer, vanilin šećer, čokoladu, rum i margarin. Stavite na šporet da se kuva uz neprestano mešanje. 

Kada provri sklonite sa šporeta. 

U dublju posudu stavite keks i ulijte smesu koja se kuvala pa sve lepo promešajte da se sjedini. 

Pravite kuglice, pa prstom napravite udubljenje da iči na gnezdo. 

Uvaljajte gnezda u kokos. 

Napunite  poslastičarski špric kremom, pa punite gnezda. 

Ostavite gnezda se lepo ohlade i stegnu pa ih poslužite. 

KINDER KUGLICE I PRALINE

SASTOJCI :

600g mleka u prahu,

600g šećera,

250g margarina,

100g čokolade,

200 ml vode.

PRIPREMA :

Ušpinovati šećer sa vodom kao za slatko ili pite (kuvati i kada provri ostaviti da vri još 7~8 minuta).

Margarin penasto umutiti i dodati mleko u prahu, pa sve lepo sjediniti.

Vreo sirup uliti u posudu sa margarinom i sve lepo izmiksati.

Smesu podeliti na dva dela.

U jedan deo dodati otopljenu čokoladu.

Ostaviti filove da se malo prohlade.

Od svake smese uzeti po malo i praviti kuglice. 

Ako imate kalupe za projice ili praline u obicima možete ih puniti ovom smesom. 

Ostavite ih u frižideru da se lepo ohlade i stegnu pa ih poslužite.

ROZEN TORTA SA KARAMELOM

SASTOJCI:

100g čokolade,

400g šećera,

500ml vode,

400g melvenog keksa,

250g margarina, 

pakovanje kora za rozen tortu.

Za glazuru:

200g čokolade,

5 kašika ulja.

PRIPREMA: 

Šećer staviti u šerpicu da se karamelizuje.

Skloniti sa šporeta, pa naliti vodu i vratiti na ringlu da se kuva dok se šećer ne rastopi. 

U vrelu smesu dodati margarin i čokoladu i kuvati na smanjenoj ringli dok se sve ne rastopi i lepo ne sjedini. 

U tu smesu dodati mleveni keks. 

Vrućim filom filovati rozen korice. 

Ostaviti rozen tortu da se ohladi, pa je preliti glazurom. 

Kada se glazura stegne iseći na kockice i poslužiti. 

Ako slavite manju slavu ili pravite više vrsti kolača dovoljno će biti da rozen kore podelite na pola i filojete ih sa pola mere ovog fila, a pola možete premazati sa nekim drugim (pisaću u sledećem postu o tome). 

 

PRIJATNO! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izvor: http://milicinakuhinja.blogspot.rs

Komentari: