The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Sutlijaš kakav još niste probali. Dezert koje em nije skup, em je lak za pripremu, svakako će vam se svideti.

Ovako spremljen sutlijaš sa čokoladom i kokosom je savršen dezert pogotovo ukoliko ste ljubitelj kokosa. Takođe, ukoliko ga servirate u teglicama, možete ga nositi sa sobom na posao, fakultet ili gde god da ste se zaputili bez straha da će se istopiti i razliti.

SASTOJCI:

1 čaša pirinča

2 čaše vode

0,5 l mleka

5 kašika kokosa

3 četvrtine čaše šećera

1 žumanac

100gr čokolade

100ml neutralne pavlake

PRIPREMA:

Stavite čašu pirinča u šerpu i nalijte dve čaše vode, stavite da se kuva. U međuvremenu u drugoj šerpici ubacite 5 kašika kokosa i 0,5 l mleka koje ćete kuvati na srednjoj temperature, kako bi mleko dobilo aromu. Kada ispari voda iz pirinča, procedite mleko i nalijte u pirinač. Naravno, tada dodajte ¾ čaše šećera I prstohvat soli.

Stalno mešajte žicom i nikako ne dozvolite da vam zagori. Kada pirinač bude kuvan, sklonite sa vatre i dodajte jedno žumance. Lepo umešajte i sipajte smesu u činije ili teglice.

Dok vam se puding hladi, zagrejte 100 ml neutralne pavlake do tačke ključanja. Potom 100 g crne čokolade, koju ste prethodno iseckali da bi se lakše istopila, stavite u činiju preko koje ćete naliti vruću pavlaku. Mešajte smesu dok se čokolada i pavlaka lepo ne sjedine. Ovu čokoladnu smesu izlijte u činije preko pirinča.

Rezultat je lagani desert koji odlično igleda ako ga poslužite u providnim posudama.

Prijatno!

 

 

 

 

 

 

Izvor: http://zakuvavanje.rs/

Komentari: