The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Savršeno sočne I veoma ukusne tulumbe su jedna od  omiljenih poslastica. Da bi vam tulumbe uspele treba da imate specijalan špric za njih I da pažljivo pratite recept.

 

SASTOJCI :

 

Za testo :

 

4 krupnija jaja,

4oo ml vode,

1oo ml ulja,

25o gr brašna,

2 kašičice šećera,

prstohvat soli,

1 L ulja za prženje. 

 

 

Za sirup :

 

1 kg šećera,

6oo ml vode,

kriške od pola limuna.

 

PRIPREMA :

 

Pre sve, moram da napomenem da preliv treba napraviti dan ranije i ostaviti je da odstoji preko noći da se lepooo ohladi. Ovo je jako bitan korak.

U dublju šerpu staviti vodu, ulje, šećer i so. Kada proključa skloniti sa šporeta i ubaciti brašno. Mešati varjačom dok se ne napravi čvrsta smesa u obliku lopte. 

Ostaviti testo 15 minuta da se prohladi. 

Dok se testo hladi vi penasto umutite jaja.

Jaja dodajte testu i mikserom sjedinite. 

Kada vam se čini da ste dobili mekše, svilenkasto testo gotovo je.

 

TULUMBE~DETALJAN RECEPT

 

Tim testom punite špric za tulumbe.

U dublji tiganj ili pliću šerpu sipati litar ulja.

U hladno ulje istiskajte tulumbe oko 1o cm dužine. Gledajte da ne budu jedna uz drugu jer će tulumbe narasti.

Uključiti ringlu na 4 (od 6) i staviti tulumbe da se prže. U početku će se same okretati a kasnije ih treba povremeno okrenuti.

Kada poprime zlatnu boju po žljebovima vaditi ih rešetkastom kašikom i stavljati ih u sirup (agdu). 

Isključiti ringlu i ostaviti ulje da se hladi, bar 1o minuta.

Zatim istisnuti novu turu tulumbi i staviti ih da se prže. 

Kada je druga tura gotova prvu poređati u pleh a u sirup spustiti novu turu. 

Ponoviti dok ima testa. 

Kada su sve tulumbe gotove preliti ih sirupom i prekriti folijom. 

Ostaviti ih u frižideru da se hlade. 

Od navedene količine se dobije oko 4o tulumbi.

 

Prijatno! 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izvor: http://milicinakuhinja.blogspot.rs

Komentari:

TAKOĐE ZANIMLJIVO!